Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Groeten uit Chantilly: Concour d'Elegance

1

Op zondag 7 september werd de eerste 'Chantilly Kunst & Elegance Richard Mille' gehouden. Deze ontmoeting, het resultaat van twee jaar hard werken door organisator Patrick Peter, betekende de terugkeer van het Concours d'elegance op Franse bodem. Peter Auto heeft een goede internationale reputatie opgebouwd met twee belangrijke gebeurtenissen voor Historische auto's - de Tour de France Auto Optic 2OOO en Le Mans Classic.

Tekst en fotografie: Erik van der Schaaff

2

Dit concours was de terugkeer van een Concours d'Elegance in Frankrijk. Het laatste grote evenement werd zo'n 20 jaar geleden gehouden en is nu weer nieuw leven ingeblazen met dit in de tuinen van Le Nôtre Château de Chantilly gehouden evenement. Het programma omvatte een rally, een paar ontvangsten en feesten voor de deelnemers, en uiteraard een uitgebreide jurering van de aanwezige auto's.

3

Naast een hele vloot klassiekers en historische racewagens waren er een aantal autofabrikanten die hun nieuwste concept cars presenteerden om zo een mooie mix tussen oud en nieuw te creëren. Citroen toonde een DS spirit Paris en Peugeot de Exalt.

4

Mooi was ook de Europese primeur van de McLaren GTR P1 en de 650s.

5

Aston Martin liet de specialisten van Zagato de compleet nieuwe Aston Martin Shootingbrake ontwerpen en bouwen. Zaterdag nog geheimzinnig onder een kleedje.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet