Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Krüger, Bettini, Jongejans en Oosten/Bijzitter doen goede zaken bij ACNN races

1 Kruger 69 Boone Foto anderefoto.nl

Mathieu Krüger heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Ooperon BMW Cup bij de autoraces van ACNN, zondagmiddag op het TT Circuit Assen. De coureur uit de Drentse hoofdstad boekte tweemaal een overwinning en daarmee heeft hij zijn eerste positie in het klassement weten te verstevigen. De Assenaar was na zijn eerste race niet geheel tevreden, maar na de overwinning in race twee, beaamde hij dat het resultaat niet beter had gekund. "Ik heb er vandaag flink voor moeten vechten, vooral in de eerste race ging het niet zoals ik gewend was. Maar na deze twee overwinningen mag ik echt niet klagen", aldus de Assenaar na de race.

Tekst en foto's: PR

Voorop 3 Bettini 76 Looms 10 Boertien Foto anderefoto.nl

De strijd in de lichtste klasse, de PTC Cup, was zoals gebruikelijk bijzonder boeiend. Beide races kenden aanvankelijk een andere winnaar. In race één was het de Italiaan Luca Bettini die de zege veilig stelde en in race twee leek Hagenaar Sybren Deuninck winnaar te worden. Echter, de auto van Deuninck bleek na controle niet volgens het reglement te zijn. Deuninck werd uit de uitslag geschrapt en de winst van race twee ging daardoor naar Bettini, die de volle buit aan punten voor het Cup klassement mocht bijschrijven. Een goede score, want hij is in de tussenstand Sybren Deuninck voorbij gegaan en Bettini is fors ingelopen op lijstaanvoerder Ruben Lohuis (Nijverdal) die tegen zijn gewoonte in tweemaal genoegen moest nemen met de derde plaats. Verrassend was het optreden in de PTC Cup van Alan Looms. Hij kwam tweemaal op het podium, beide malen werd de man uit Eext als tweede gehuldigd.

Dat succes niet alleen afhangt van de coureur, maar ook van de auto, daar kwam Rogier Jongejans (Assendelft) in de Boxo-tools Avenger Cup achter. Hij had driemaal kans op winst, maar in race één viel Jongejans, terwijl hij ruimschoots aan de leiding ging, uit met een kapotte koppeling. Na een snelle reparatie wist Jongejans wel de tweede race op zijn naam te schrijven, maar het was wel kantje boord. In de laatste ronde raakte een voorwiel los, waardoor de wagen heel moeilijk te sturen was. Jongejans hield de bolide keurig op het circuit, maar direct na het afvlaggen zette hij zijn wagen stil.
Toch wist de coureur, die het Cup klassement aanvoert, de laatste race zonder problemen door te komen. Met ruim twee seconden voorsprong op Ewald Klip greep Jongejans ook hier de meeste punten. In het klassement heeft Jongejans een flinke kloof geslagen ten opzichte van zijn naaste belager Cynthia Boezaart (Apeldoorn).

Een klasse apart, dat was de equipe Bijzitter/Oosten in de Zilhouette Cup zondagmiddag. Op het TT Circuit greep de Friese combinatie de volle winst en het duo zag de lijstaanvoerders in de Cup stand, Carlijn Bergsma/Pieter de Jong punten morsen. In de eerste race werd deze combinatie nog zesde op één ronde, maar in race twee vielen Bergsma en De Jong uit. Weliswaar blijft dit duo uit Amsterdam en Kropswolde aan de leiding, maar Bijzitter (Haulerwijk) en Oosten (Beetsterzwaag) komen dichterbij.
Er staan nog twee Cup races van ACNN op het programma, zondag 28 september en zondag 26 oktober. Beide wedstrijden worden verreden op het TT Circuit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet