Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Voorbeschouwing Avenger Cup TT Circuit Assen op 7 september

francois claeys

Op zondag 7 september staan er op TT Circuit Assen drie races in de Avenger Cup op het programma. Nadat op Circuit Park Zandvoort Francois Claeys beide races wist te winnen zullen klassementsleiders Rogier Jongejans en Cynthia Boezaart erop gebrand zijn hun comfortabele voorsprong op hun achtervolgers te behouden en daarnaast onderling uit te vechten wie er na Assen het beste voor staat. De races in de Open Sport Series, waarvan de Avenger Cup deel uitmaakt, beloven dus weer bol van de spanning te staan. Goed nieuws is ook dat Henk Maas zijn entree zal maken in de Avenger Cup.

Tekst en foto's: PR

cynthia boezaart

Na vijf evenementen is de titelstrijd in de Avenger Cup nog lang niet gestreden. Rogier Jongejans en Cynthia Boezaart gaan met elk 195 punten samen aan de leiding, maar moeten vrezen voor een aantal rijders die aan een knappe opmars bezig zijn.

Wat te denken van Francois Claeys, die de eerste drie evenementen en dus negen races miste. Claeys wist van de vijf races die hij reed maar liefst drie races te winnen en heeft al 90 punten. Wanneer hij die trend doorzet kan hij het de koplopers nog flink lastig maken.

rogier jongejans

Jongejans daarentegen kijkt met minder plezier terug op de regenachtige races op Zandvoort. De titelkandidaat begon als koploper aan het Super Racing Weekend, maar viel beide races uit vanuit de voorhoede en verloor daardoor kostbare punten. Cynthia Boezaart maakte haar naam als coureur die altijd finisht en scoort waar, zij kwam op gelijke hoogte met klassementsleider Jongejans en is zeker ook een kanshebber voor de eerste Avenger Cup titel.

ewald klip

Ook met Ewald Klip moet rekening gehouden worden. Hij miste ook twee evenementen, maar scoort continu goed en mag ook tot de kanshebbers gerekend worden.

Positief is ook dat Henk Maas gaat racen in de Avenger Cup. Maas beschadigde zijn Caterham tijdens de eerste race op Zandvoort dusdanig dat zijn auto vrijwel niet meer te repareren is. Martin Boezaart spinde in de race omdat een Westfield voor hem plotseling op zijn rem ging staan. Terwijl Boezaart dwars op de baan stond kon Maas hem niet meer ontwijken, hij raakte de Hippe Dingen-Avenger recht in het midden. De Caterham was door de enorme klap total loss, de Avenger had nauwelijks schade en reed de tweede race gewoon weer. Voor Maas was dit voldoende reden om de overstap naar de Avenger Cup te maken.

Het programma voor de Avenger-coureurs is komend weekend als volgt:

Tijdschema Avenger Cup 6 en 7 september 2014

Zaterdag
18.30 – 20.30 uur - Inschrijven & Keuring

Zondag
07.00 – 09.00 uur - Inschrijven & Keuring
08.20 – 08.40 uur - Briefing Open Sports Series
09.25 – 09.45 uur - Vrije Training

10.40 – 11.00 uur - Kwalificatie
12.15 – 12.45 uur - Race 1
14.45 – 15.15 uur - Race 2
17.15 – 17.45 uur - Race 3

Na iedere race huldiging op het podium.
Tijdschema onder voorbehoud.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet