Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Strijd om ACNN Cupklassement brandt los

PTC Cup Lohuis

De coureurs van ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) krijgen nog drie kansen om de cupstanden een ander aanzien te geven en de eerste mogelijkheid daartoe is op zondag 7 september. Toeschouwers hebben dan gratis entree, zowel op de tribune, als op de paddock.

Tekst en foto's: PR

Op het TT Circuit in Assen wordt die dag een volledig wedstrijdprogramma van ACNN afgewerkt, met aan de start alle vier klassen. De PTC Cup, de Ooperon BMW Cup, de Zilhouette Cup en de Open Sport Series zullen aan de start verschijnen en gezien het belang van de wedstrijd zullen de coureurs er alles aan willen doen om in deze laatste fase van de competitie zoveel mogelijk punten te vergaren.

In de PTC Cup, waarin met Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1 wordt geracet, is het Ruben Lohuis die de eerste plaats in de tussenstand in handen heeft, maar de man uit Nijverdal heeft het de laatste races steeds moeilijker met de concurrenten. Op 7 september moet hij er in Assen alles aan doen om de belagers van zich af te schudden. Een van de opponenten die Lohuis van de winst kunnen afhouden is Sybren Deuninck. Deze Hagenaar is goed in vorm en beschikt over een snelle wagen, die tijdens de laatste twee wedstrijddagen in Zandvoort en Assen overwinningen wist te behalen. Ook de Amsterdamse Italiaan Luca Bettini moet door Lohuis in de gaten worden gehouden.

Ooperon BMW Krüger

In de Ooperon BMW Cup gaat de equipe Krüger uit Assen aan de leiding. Op slechts één punt afstand volgt het duo Reind Boone (Enschede) / Henk Grendel (Zwartsluis). Het zal een enorm spannend duel worden tussen beide equipes, waarbij Krüger het voordeel van de thuisbaan heeft, maar Boone twee weken geleden op Zandvoort liet zien, enorm snel te zijn. Hij wist daar tweemaal te winnen.

BOXO tools Avenger Cup Jongejans

In de Open Sport Series gaat de aandacht vooral uit naar het steeds maar groeiende startveld van de BOXO-tools Avenger Cup. Deze voor de toeschouwers aantrekkelijke klasse met open sportwagens wordt bij de coureurs steeds populairder. Het is een nek-aan-nek race aan kop, want Rogier Jongejans (Assendelft) en Cynthia Boezaart (Apeldoorn) delen de eerste plaats met ieder 195 punten. Ook hier zal de strijd ongetwijfeld bijzonder spannend worden.

BOXO tools Avenger Cup Boezaart Cynthia

Boezaart heeft inmiddels bewezen uitstekend overweg te kunnen met de Avenger en de mannen in haar klasse zeker de baas te kunnen zijn.

Zilhouette Bergsma De Jong

In de Zilhouette Cup, een klasse met prachtige hand gestileerde sportwagens, is het duo Carlijn Bergsma (Amsterdam) / Pieter de Jong (Kropswolde) uiterst snel. Maar in de afgelopen maanden heeft Hielke Oosten (Beetsterzwaag) met zijn co-equipier Sipke Bijzitter (Haulerwijk) ook laten zien uitstekend met de Zilhouette overweg te kunnen en een zege op het TT Circuit is bepaald niet ondenkbeeldig. Is dat het geval, dan kan de Cup stand in de Zilhouette Cup, zomaar een ander aanzien krijgen.
Het publiek zal op zondag 7 september zeker prachtige races voorgeschoteld krijgen, want allee rijders zullen tot het uiterste gaan om met zoveel mogelijk punten naar huis te kunnen gaan. De spanning in de verschillende klassen zal er zeker toe bijdragen dat de belangstellenden prachtige gevechten op de baan te zien krijgen.

Het publiek kan gratis gebruikmaken van de (hoofd)tribune en diverse andere tribunes, maar kan ook zonder kosten een kijkje op de paddock nemen. De eigen auto kan ook op de paddock geparkeerd worden bij deze ACNN-races. Bezoekers ontvangen tevens het gratis ACNN Cup Magazine, met wetenswaardigheden over de deelnemers en de verschillende klassen.
Op zondag 7 september wordt om 09.00 uur met de trainingen begonnen en de races staan vanaf 11.35 uur op het programma.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet