Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Avenger Cup in actie tijdens Super Race Weekend op Zandvoort

ACNN-QA6 3887 vol startveld Open sport Series

Komende zondag rijden de coureurs in de Avenger Cup twee races op Circuit Park Zandvoort. Tijdens het Super Race Weekend is er op zondagochtend een vrije training en de kwalificatie, 's middags rijden de Avengers twee races over twaalf ronden op het circuit tussen de Zandvoortse duinen.

Tekst en foto's: PR

0314 ACNN-10


Na de races op TT Circuit Assen en circuit Zolder is Zandvoort het derde circuit waarop de nieuwe Avenger Cup dit seizoen debuteert. De enthousiaste coureurs zijn erg benieuwd naar de prestaties van de Avenger op dit voor de meeste rijders wel bekende circuit. De te kloppen coureurs zijn Cynthia Boezaart, Rogier Jongejans en Ewald Klip.

Coureur Mies van Grunsven heeft grote verwachtingen: "De ontwikkeling van de Avenger ligt op schema. De auto rijdt geweldig, is goed af te stellen naar de persoonlijke voorkeur van de coureur en de rondetijden die we nu al realiseren zijn boven verwachting. Daarbij blijken de running costs in de praktijk erg mee te vallen. De banden gaan drie à vier evenementen mee en de remblokken twee. Ook is het benzineverbruik maar zo'n 30 liter per uur, dus zijn we bijna euforisch over onze nieuwe raceklasse."

0314 ACNN-11

Ook Marten Born van MB Motorsport, die de Avenger ontwikkelt, is erg positief over de huidige status van zijn Avenger Cup: "Iedereen die in onze auto stapt komt er met een grote glimlach op zijn gezicht weer uit. Nu in de praktijk blijkt dat alle kosten ook erg meevallen is iedereen zo tevreden dat we zeker weten dat we dit jaar mooie races krijgen en dat we in 2015 een sterk kampioenschap zullen krijgen."

Van Grunsven verwacht ook dat er volgend seizoen een volwaardige Avenger Cup staat. "Er zijn veel coureurs uit andere klassen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Rijders uit de Endurance cup, doorstromers uit de Mazda Cup, mensen voor wie de eigen klasse te duur aan het worden is, etc. De auto is er; de Avenger voldoet perfect: snelle rondetijden, lage voorspelbare running costs en lage kosten bij problemen of schade. Als we de Cup-organisatie goed neerzetten kan het eigenlijk niet mis gaan."

0314 ACNN-17

Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om alle communicatie rondom de Avenger Cup te optimaliseren. Rijders, teams, media en sponsors ontvangen vanaf nu regelmatig nieuws over de Avenger Cup en ook komt er binnenkort een nieuwe website.

Super Race Weekend Zandvoort
Tijdschema zondag 17 augustus Avenger Cup
9.40 uur – vrije training
10.35 uur – kwalificatie
15.05 uur – Race 1, 12 ronden
16.50 uur – Race 2, 12 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet