Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Race op Zandvoort kan sleutelwedstrijd worden

PTC Cup01

Na een zomerreces pakt ACNN de draad weer op met een wedstrijd, komende zondag, op het Circuitpark Zandvoort. Zondag 17 augustus strijden alle vier ACNN klassen: Open Sport Series, PTC Cup, Ooperon BMW Cup en de Zilhouette Cup voor de punten om het Cup-kampioenschap. Van de totaal acht te verrijden wedstrijden is dit de vijfde en daarmee gaan de coureurs de tweede fase van het seizoen is. Voor de koplopers in de diverse competities betekent dat, dat zij er alles aan moeten doen om de leidende positie vast te houden. De achtervolgers moeten zorgen dat het terrein naar de kop wordt goedgemaakt.

Tekst en foto's: PR

In de PTC Cup, met de Peugeot 107, de Toyota Aygo en de Citroën C1, leek het er in de laatst verreden wedstrijd op dat Sybren Deuninck (Den Haag) de weg naar succes lijkt het hebben gevonden. Waarbij telkens zijn meerder moet erkennen in zowel Johan Kraan (Hattem) als Ruben Lohhuis (Nijverdal) wist Deuninck begin juli op het TT Circuit Assen de zege voor zich op te eisen. Wanneer hij die lijn in de Zandvoortse duinen weet voort te zetten, gaat de PTC Cup een boeiende slotfase van de competitie tegemoet.

Zilhouette01

Ook in de Zilhouette Cup lijkt de spanning terug te keren. Carlijn Bergsma (Amsterdam) en Pieter de Jong (Kropswolde) grepen in de eerste helft van het seizoen vele ereplaatsen. Maar in de race in Assen was het duo Sipke Bijzitter en Hielke Oosten volledig terug van weggeweest. Beide races werden toen in winst omgezet en hun optreden belooft al het goede voor de tweede seizoenshelft.

De klasse Open Sport Series, waarin de Boxo-tool Avenger Cup de meeste coureurs aan de start brengt, is het Rogier Jongejans (Assendelft) die de weg naar succes definitief heeft ingeslagen. Of de baan nu droog is, of kletsnat, zoals bij de laatste wedstrijd op het Circuit Zolder in België, Jongejans kent weinig problemen. Hij heeft Cynthia Boezaart (Apeldoorn) inmiddels van de eerste positie verdrongen. Afgewacht moet worden of Jongejans de weg naar succes op het moeilijke circuit van Zandvoort ook weet te vinden.

In de klassen Caterham en Pro Seven, die ook onderdeel uitmaken van de Open Sport Series, is de spanning niet groot meer. Henk Maas (Delden) gaat aan de leiding in de Caterhamklasse en bij de Pro Seven is Twan van de Wouw (Gendt) die weinig tegenstand ondervindt en alle races – op één na - in winst omzetten.

In de Ooperon BWM Cup moeten René en Mathieu Krüger er voor zorgen dat zij de koppositie weten te handhaven. De Assenaren wisten na een moeizame wedstrijd begin mei op het Circuit Zolder, de lijn naar het succes weer op te pakken. Ze moeten evenwel rekening houden met het duo Martin Zegers (Breda) / Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout). Ze laten weinig punten liggen en scoren constant. Een misstap van het duo Krüger kan zomaar een andere leider opleveren in de Ooperon BMW Cup.

Het programma op het Circuit Park Zandvoort wordt komende zondag gecompleteerd met onder meer de Duitse HRA, een klasse met onder andere wagens als de Formule Ford en Ralt RT3.

Het programma op het Circuit Park Zandvoort begint zondag om 09.00 uur met de trainingen en de eerste race staat om 11.00 uur gepland.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet