Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Historisch racer Denis Welch verongelukt tijdens Silverstone Classic

welchmotorsport

De historische autosport heeft gisteren een markant figuur verloren. Tijdens de Silverstone Classic van dit weekend is Denis Welch om het leven gekomen nadat hij over de kop sloeg in de Formule 1-race voor auto's tussen 1961 en 1966. De 69-jarige Welch was niet alleen coureur, maar ook eigenaar van preparatiebedrijf en onderdelenhandel Denis Welch Motorsport, dat was gespecialiseerd in Healeys en Jaguars.


Tekst en foto: Mattijs Diepraam

Welch verongelukte in de eerste ronde van de Jack Brabham Memorial Trophy. In zijn Lotus-Climax 18 was hij betrokken bij een groot ongeluk in de bochtencombinatie Village/Loop. Daarbij sloeg zijn auto over de kop. De race werd onmiddellijk gestaakt, waarna Welch met spoed naar de ziekenpost op het circuit werd vervoerd. Daar overleed hij.

De omstandigheden rondom het ongeluk zijn nog onbekend. Het circuit van Silverstone legde de volgende verklaring af: "We betreuren het dat we moeten bekendmaken dat Denis Welch in ons medisch centrum aan zijn verwondingen is bezweken. De organisator van het evenement, de raceorganisatie en de medische en nooddiensten van het circuit zullen volledig meewerken met de politie en de nationale autosportbond aan een onderzoek naar de oorzaak. Alle deelnemers en andere betrokkenen aan het evenement betonen hun diepste medeleven met de familie en vrienden van Denis Welch."

Denis Welch was een bekende naam in de historische autosport, die al jarenlang synoniem is met de 'Big Healey'. Daarnaast prepareerde zijn team Jaguar E-types. Ook de Nederlanders Karsten Le Blanc en Christiaan van Lanschot raceten met een Austin Healey 3000 van Welch.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet