Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie in de voetsporen van Jack Brabham

Het is appels en peren vergelijken, maar toch. Met de sfeer die de oude Formule 1-auto’s van de EUROBoss oproepen, komt ook de herinnering boven aan Jack Brabham, die mede door de vooruitstrevende Repco-Brabham in 1966 bijna alles won wat er te winnen viel in de Formule 1 en Wereldkampioen werd. Brabham liep in die tijd al tegen de 40 en als practical joke plakte hij voor de start van de GP van Nederland een lange nepbaard op. Om de jonkies te prikkelen. Maar waarom dit verhaal en wat heeft dit te maken met Florie?

 kwal_Florie
Michel Florie rijdt al Formule Ford sinds het bestaan van de klasse ongeveer 40 jaar geleden.
De Amsterdammer uit Thailand schept er nog altijd onwijs veel genoegen in om de jonkies een lesje te leren en is nog even fanatiek als aan het begin van zijn carriere. Zo staat hij voor de kwalificatietraining altijd als eerste klaar, om in de eerste ronden van de training optimaal gebruik te maken van zijn Avon banden en de snelste tijd te draaien. De jonkies komen er in Zandvoort daarna niet meer aan te pas, wat ze ook proberen.

 race_Florie
Zo ook bij de Masters waar Florie wederom van pole mocht vertrekken voor Nick Catsburg tevens snelste rijder uit de First Division en Rogier Jongejans. Auke Genemans die tijdens de Pinksterraces nog een vervelende crash had trainde naar een vierde tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet