Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Giedo van der Garde tevreden na vrije training Hockenheim

480 cockpit

Giedo van der Garde heeft wederom een goede vrije training achter de rug op het circuit van Hockenheim, waar zondag de Grote Prijs van Duitsland wordt verreden. De Nederlandse reservecoureur van Sauber reed vrijdagochtend 23 ronden en liet daarin de zestiende tijd (1.20,782) noteren. De snelste tijd van de ochtendsessie kwam op naam van de Duitser Nico Rosberg van Mercedes (1.19,131).

Tekst en foto: PR

Van der Garde toonde zich na afloop tevreden over het verloop van de training. ,,Mijn programma was volledig gericht op veranderingen aan de set-up. Dus voor mij was het vooral een kwestie van rijden, rijden, rijden zonder cooling-down om een heel snelle tijd neer te kunnen zetten. Twee weken geleden op Silverstone had ik al laten zien dat ik snel ben. Nu was het vooral belangrijk om veel en goede feedback te kunnen geven aan het team en dat is goed gelukt."

Ook de Sauber-bolides reden vrijdag zonder het omstreden en mogelijk illegale FRIC-systeem, dat de voor- en achterwielophanging laat samenwerken om de auto zo stabiel mogelijk te maken.

Van der Garde over die verandering: ,,Ik denk dat het voor ons bij Sauber gunstig is dat alle teams FRIC in de ban doen. Mijn teamgenoot Adrian Sutil liet nu al de tiende tijd (1.20,505) noteren. We zitten dichtbij het middenveld. Hopelijk kunnen we dit niveau vasthouden. Er zit voor mijn gevoel een duidelijke ontwikkeling in de auto en ik ben positief gestemd dat het vroeg of laat tot resultaten gaat leiden."

Overigens wenst de McGregor-coureur zijn medeleven te betuigen aan alle nabestaanden van de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines dat onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur werd neergeschoten. ,,Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het tragische nieuws heeft me diep geraakt. Ik heb die route zelf ook diverse malen gevlogen, dat maakt het extra onwezenlijk. Ik wil bij deze alle nabestaanden sterkte wensen bij het verwerken van het verdriet."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet