Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Goodwood

Retro: Groeten uit Goodwood 2014

1

Voor de 22ste keer werd afgelopen weekend het Festival of Speed weer gehouden op het Zuid-Engelse landgoed van Goodwood. Het weekend is weer een stapje gegroeid en van richting veranderd. Was het de eerste 10 jaar een feestje voor de autosportliefhebber, nu wordt het steeds meer een uitstapje zoals je ook naar Disneyland of de Efteling gaat. Voorafgegaan door de Moving Motorshow, een soort auto RAI in de voortuin bij het grote landhuis.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff

2

Zoals elk jaar staat er een groot kunstwerk in de tuin. De ontwerper heeft zichzelf overtroffen en plaatste een boog over het huis met daarop twee Mercedessen. Dit ter ere van de het feit dat de eerste overwinning in de autosport van dit merk 110 jaar terug was.

3

Voor verwende bezoekers, zoals ook onze fotograaf, is er weinig nieuws in de automobiele scene dat zij nog niet in het echt gezien hebben. Een La Ferrari is dan ook al gespot in Monaco tijdens de Grand Prix Historique dit jaar, maar deze groene versie -eigendom van Jay Kay, de zanger van Jamiroquai- was nog niet eerder gezien en werd gebruikt zoals het hoort. Vol door de versnellingen de heuvel op. Dit ondanks het feit dat hij zijn auto pas afgelopen maandag bij de dealer oppikte.

4

Jackie Stewart geeft een Mercedes W165 de sporen. Deze auto bouwde Mercedes speciaal voor de GP van Tripoli in 1939. Even wat feiten: V8, 1500cc en een 5 versnellingsbak.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet