Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

MotoGP maakt plaats voor gratis autoraces ACNN

BvDDSC 9949 equipe Krüger Foto Bert van Dalen

Amper zijn de dampen van de snelle jongens van de MotoGP opgetrokken, of de autocoureurs van ACNN nemen het TT Circuit weer in. Opnieuw heeft het publiek gratis toegang tot tribunes en de paddock op zondag 6 juli. Bezoekers krijgen diverse klassen voorgeschoteld, waarvan de Ooperon BMW Cup en de Zilhouette Cup bijzonder aantrekkelijk zijn vanwege de volle startvelden. Daarnaast komt de altijd spannende PTC Cup aan de start, de klasse met lichte toerwagens. Naast de genoemde raceklassen komt ook de All Dutch Porsche Club Racing (ADPCR) aan de start. De trainingen beginnen zondag 6 juli om 09.00 uur en de races staan vanaf 11.35 uur op het programma.

Tekst en foto: PR

Een vol deelnemersveld met altijd spannende onderlinge gevechten. Daar staan de Ooperon BMW en Zilhouette Cup voor. In de Ooperon BMW Cup, een klasse met de BMW E36, tekenen de krachtsverschillen zich af. De Assenaren René en Mathieu Krüger zijn in deze klasse het meest succesvol. Vader en zoon Krüger hebben in de afgelopen drie wedstrijden de meeste punten behaald: 89.Wanneer ze de lijn voortzetten, is de equipe Krüger de grootste kanshebber voor de winst. Het duo voelt evenwel de hete adem in de nek van de equipe Martin Zegers (Breda) / Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout). Dit tweetal staat elf punten achter de Assenaren, maar zal er alles aan doen om die achterstand in te lopen.

In de Zilhouette Cup is het duo Carlijn Bergsma (Amsterdam) en Pieter de Jong (Kropswolde) bijzonder goed op dreef. Dat is terug te vinden in de tussenstand, want de equipe heeft 24 punten voorsprong op de Drentse coureur Bernard Blaak uit Erm. Het gat tussen Blaak en Michael Hermans (Deventer), die derde staat, is slechts vijf punten. In de Zilhouette Cup wordt gereden met auto's die van een prachtig gestileerd uiterlijk zijn voorzien door het bedrijf Zilhouette in Haulerwijk in Friesland.

Van een andere kaliber, maar zeker zo interessant, zijn de wagens in de PTC Cup. De Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo strijden tegen elkaar in deze klasse met lichte toerwagens. Twee coureurs steken er met kop en schouders bovenuit: Johan Kraan (Hattem) en Ruben Lohuis (Nijverdal). Onderling geven ze elkaar geen duimbreed toe, hetgeen doorlopend leidt tot enerverende gevechten op het asfalt. Achter deze twee toppers ontlopen de coureurs elkaar helemaal niets. Deur-aan-deur en bumper-aan-bumper gaan de lichte toerwagens over het circuit, waardoor deze klasse zeker de moeite van het aanschouwen waard is. Bijzonder is dat in de PTC Cup een drietal dames rijdt: Rebecca Bergman (Amsterdam), Iris de Wit (De Kiel) en Rianne Bergman (Zunna). Ze doen niets onder voor hun mannelijke collega's.

Op zondag 6 juli komt ook de gastklasse All Dutch Porsche Club Racing (ADPCR) aan de start. Hierin rijden diverse typen Porsches, de snelle Duitse sportwagens. Liefhebbers van deze fraaie racewagen komen ruimschoots aan hun trekken op het TT Circuit.

De Open Sport Series, een vaste klasse bij de ACNN-races, komt dinsdag 8 juli in actie tijdens races op het circuit van Zolder in België.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet