Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Ewald Klip zegeviert in Assen

ACNN-QA6 3887 vol startveld Open sport Series

De volle deelnemersvelden in de verschillende klassen van de Autosport Competitie Noord Nederland zorgden donderdag voor boeiende en ook spectaculaire races. Op het TT Circuit in Assen zagen de bezoekers meer dan honderd racewagens, waarvan de klasse met open sportwagens de meeste telde.

Tekst en foto's: PR

Ewald Klip uit Bussum was in de Boxo-tools Avenger Cup de meest succesvolle coureur. Hij zegevierde in de eerste en derde wedstrijd en in de tweede race legde hij beslag op de tweede plaats. De winst ging toen naar Rogier Jongejans, die begin mei ook succesvol was in de Boxo-tool Avenger Cup tijdens de race op het Circuit Zolder in België.
De Open Sport Series kende daarnaast enkele gastklassen, waaronder de klasse met formulewagens. Door die extra deelnemers was er een heel goed gevuld startveld, hetgeen leidde tot diverse spannende duels. Vooral de strijd in de Boxo-tool Avenger Cup in race twee was boeiend. Klip en Jongejans maakten het elkaar niet gemakkelijk, maar uiteindelijk trok Jongejans in die wedstrijd aan het langste eind. Zijn voorsprong op Ewald Klip bedroeg slechts 0.125 seconden.

ACNN-QA6 4547 felle strijd in PTC Cup

Bij de kleine toerwagens, de PTC Cup, ging de overwinning in race één naar Ruben Lohuis (Nijverdal). Weliswaar ging Johan Kraan (Hattem) als eerste over de finish, maar hij werd wegens het overschrijden van de witte lijnen van het circuit naar de tweede plek verwezen.
De tweede race werd van start tot finish gedomineerd door Ruben Lohuis. Hij toonde ook in deze race veel sneller te zijn dan de rest van het veld. De man uit Nijverdal had met zijn Citroën C1 bijna zeventien seconden voorsprong op de rest van het veld.
Achter de rug van Lohuis was er een boeiend gevecht om plek twee. Die strijd was ongekend spannend, want maar liefst vijf coureurs mengden zich in die duels. Na vele malen van positie te hebben gewisseld, kwam er twee ronden voor de vlag enige tekening in die onderlinge strijd. De Italiaan Luca Bettini kwam steviger op de tweede plek, maar vlak voor de streep moest hij toch nog alles uit de kast halen om Coen Pronk (Nieuwe Pekela) voor te blijven. "Ik maakte in de laatste ronde een stuurfoutje, waardoor ik mijn kleine voorsprong volledig verspeelde. Ik moest er alles aan doen om in de groep te blijven." In de laatste bocht wist Bettini de neus van zijn wagen evenwel net voor die van Pronk te krijgen en dat bleef zo tot aan de finish.

De equipe Krüger uit Assen zette in de Ooperon Cup de zaken recht, nadat ruim drie weken geleden op het Circuit Zolder in België nauwelijks punten werden gehaald. De eerste race werd een Asser onderonsje, want op zeven seconden van winnaar Krüger eindigde Henk Tappel op de tweede plaats. Tappel reed een sterke race en wist de equipe Lekkerkerker/Stiksma (Zwolle) van zich af te schudden.
De equipe Wiegers/Meendering ( Ter Apel) greep de winst in race twee en de mannen Krüger moesten nu genoegen nemen met de tweede plaats. Maar door de resultaten van deze ACNN-race klimt het duo Krüger op naar de tweede plek in de tussenstand van de Ooperon Cup.

Michael Hermans greep in de Zilhouetterace winst in de eerste wedstrijd. Het duo Carlijn Bergsma/... de Jong. De coureur uit Deventer had maar liefst tien seconden voorsprong op Bergsma en De Jong en bijna een halve minuut op Bernard Blaak die derde werd.
De rollen waren in de tweede race anders verdeeld. Henk Sytsma (Groningen) was de man die op de hoogste trede van de podium plaats mocht nemen. Hij finishte als eerste met 38 seconden voorsprong op de equipe Bergsma/De Jong en 45 seconden voorsprong op Bernard Blaak.

Over ruim een maand, zondag 6 juli, is de volgende ACNN-race, opnieuw op het TT Circuit in Assen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet