Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Eerste overwinning voor Grouwels en van der Zwaan in nieuwe Viper

d1m9450 gt race 02

In de GT-divisie had Pieter Dubois de beste start. De Lamborghini-coureur was in zijn divisie van pole position vertrokken en kon die plaats bij de start behouden. Achter Dubois lag Carlos Rivas met de Ferrari op positie twee, Pierre Etienne Bordet op plaats drie, Patrick van Glabeke op positie vier en Henk Thuis op plaats vijf.

Pieter Dubois kon in de eerste ronden van de race wegrijden bij Carlos Rivas, die op zijn beurt ook een gaatje kon slaan naar achtervolger Pierre Etienne Bordet. Diezelfde Bordet moest op zijn beurt alle zeilen bijzetten om de derde plaats te behouden, want Patrick van Glabeke en Henk Thuis zaten aan de staart van de Porsche-coureur.

d1m8468 gt race 02

Van Glabeke kon niet veel later Bordet inhalen, maar was die plaats daarna al snel weer kwijt. De Ferrari-coureur ging namelijk bij het uitkomen van de Dunlop-kehre in de rondte en verloor daarmee kostbare tijd. In dezelfde ronde verloor ook Henk Thuis kostbare tijd, want ook hij schoot van de baan. Het gaf de op de derde plaats liggende Pierre Etienne wat lucht en de Porsche-coureur kon zijn vizier weer naar voren richten.

Thierry Verstraete had bij de pitstops het stuur van de Syntix Lamborghini overgenomen van Pieter Dubois, die inmiddels een flinke voorsprong had opgebouwd. Verstraete lag dus ook na de pitstops op de eerste plaats in de GT-divisie, op ruime afstand gevolgd door Pol Stoffel in de Ferrari 458 Challenge. Frédérique Jonkheere, die het stuur van de Curbstone Ferrari 458 GT3 had overgenomen van Patrick van Glabeke, lag op de derde plaats, Pierre Etienne Bordet op positie vier en Aaron Scott op plaats vijf.

d1m8108 gt race 02

Stoffel kon zijn tweede positie in de slotfase van de race niet behouden, want Frédérique Jonkheere was met zijn Ferrari 458 GT3 snel onderweg en kon Stoffel met nog tien minuten op de klok verschalken.

Voor ThIerry Verstraete kwam de eerste plaats in de slotfase niet meer in gevaar. Hij won samen met Pieter Dubois de race in de GT-divisie, voor Frédérique Jonkheere en Patrick van Glabeke in de Ferrari 458 GT3. Craig Wilkins en Aaron Scott pakten in de laatste ronden zelfs nog de derde plaats over van Pol Stoffel en Carlos Rivas.

d1m8442 gtb race -02

In de GTB-divisie kon Ferdinand Kool zijn eerste plaats bij de start behouden. Kool kwam wel meteen onder druk te staan van Daan Meijer, die een goede start had en vanaf de zevende plaats in de eerste ronde naar de tweede positie was doorgeschoten. Marc Neyens lag na de eerste ronde op positie drie, Steve Vanbellingen op plaats vier en Oliver Freymuth op plaats vijf.

Ferdinand Kool kon na een paar ronden toch een gaatje slaan naar achtervolger Daan Meijer, die op zijn beurt onder zware druk kwam te staan van Marc Neyens in de Porschs 997 GT3 Cup en Steve Vanbellingen in de BMW M3 Silhouette.. Neyens pakte in de vijfde ronde de tweede plaats over van Meijer door een andere lijn te rijden in de eerste bocht, waarna de Porsche-coureur eerder op het gas kon en in de volgende bocht Meijer binnendoor in kon halen. Niet veel later zag ook Steve Vanbellingen kans om Meijer te verschalken.

d1m8303 gtb race 02

Voor Dirk Schulz verliep de beginfase van de race niet zo goed. Bij de Porsche-coureur ging vlak voor de pitstops de motor kapot, met een oliespoor bij het aanremmen voor de eerste bocht tot gevolg. Daan Meijer en Patrick van Glabeke gingen door dit oliespoor beiden van de baan maar konden hun weg vervlogen. Marc Neyens ging ook in de rondte en verloor hiermee aanzienlijk meer tijd.

Ook na de pitstops was het de Gulf Corvette GT4 die in de GTB-divisie op de eerste plats lag. Max Koebolt en Ferdinand Kool hadden inmiddels een flinke voorsprong opgebouwd op achtervolgers Steve Vanbellingen en Ward Sluys in de BMW M3 Silhouette. Marcel van Berlo was inmiddels opgeklommen naar de derde plaats, gevolgd door het duo Lemmens/Qvick in de KTM X-Bow en Oliver Freymuth in de Renault Mégne Trophy.

d1m9524 gt race 02

Voor Max Koebolt en Ferdinand Kool kwam de overwinning in de slotronden niet meer in gevaar. Zij wonnen in de GTB-divisie, voor Ward Sluys en Steve Vanbellingen in de BMW M3 Silhouette. Marcel van Berlo eiste de derde plaats voor zich op.

Volledige uitslag

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet