Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Volle startvelden bij ACNN autoraces op Hemelvaartsdag in Assen

Ooperon Cup 0710-QA5 8865

Met volle startvelden in alle klassen houdt ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) op Hemelvaartsdag haar derde race van het seizoen. Op het TT Circuit kan het publiek, dat gratis toegang heeft, spectaculaire races verwachten, vooral in de klasse met de Ooperon BMW's en Zilhouette's. In deze categorie komen veel coureurs aan de start uit het Noorden en voor hen is het een uitstekende gelegenheid om op het thuiscircuit te laten zien wat ze kunnen.

Tekst en foto: PR

De krachtige BMW toerwagens vormen een aantrekkelijke raceklasse en weet zich populair bij diverse noordelijke coureurs. Rijders als Renee en Mathieu Krüger (Assen), Sipke Bijzitter (Haulerwijk) en Hielke Oosten (Beetsterzwaag) en Martin van Luik (Frieschepalen) strijden met grote regelmaat mee om de prijzen. Maar ook mannen als Auke Wiegers en Daniël Meendering (beiden Ter Apel), Robert Ackermann (Veendam) en Eddy Lambeck (Muntendam) zijn kandidaten voor het podium. De snelle toerwagens met een vermogen van 200 pk, zijn alle identiek, waardoor spannende en erg boeide races voorgeschoteld worden.
De Ooperon en Zilhouette Cup krijgen op Hemelvaartsdag bezoek van de Saker Challenge als gastklasse. In deze categorie komen fraaie endurancewagens uit.

Een klasse die bij ACNN nog steeds groeit is de Open Sport Series. Ook deze klasse staat op donderdag 29 mei op het TT Circuit aan de start. Fraaie open sportwagens waardoor de coureurs uitstekend zichtbaar zijn voor het publiek. Deze aantrekkelijke klasse maakt dit jaar haar debuut bij ACNN en in de afgelopen twee wedstrijden, in Assen en het Belgische Zolder, is getoond dat de Open Sport Series, met onder andere de Boxo-tool Avenger Cup, de moeite van een bezoek aan het TT Circuit zeker waard is. Ook in de Open Sport Series komen gastrijders aan de start. Zij starten in de Westfield Cup en in de Vrije Formuleklasse, een categorie met formulewagens, de zogenaamde monoposto's.

Veel strijd en bijzonder spannende duels worden verwacht in de PTC Cup, de klasse met de compacte toerwagens. In de afgelopen twee ACNN-races waren bumper-aan-bumper en deur-aan-deur gevechten eerder regel dan uitzondering. Ook op Hemelvaartsdag worden op het TT Circuit bloedstollende gevechten verwacht. De PTC Cup manifesteert zich steeds meer als een opstapklasse voor racetalenten, want onder de deelnemers bevinden zich twee coureurs van nog maar vijftien jaar. Jorn Boertien (Elim) en Rik Breukers (Ven-Zelderheide) strijden volop mee in het sterke deelnemersveld. Zeker niet onverdienstelijk, want Rik Breukers kwam tijdens de race op het Circuit Zolder zelfs op het podium.

De racedag op Hemelvaartsdag, waarbij het publiek gratis toegang heeft tot alle tribunes en ook de paddock van het TT Circuit, begint om 9.00 uur met de vrije trainingen, gevolgd door de kwalificaties. De eerste race is om 11.35 uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet