Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Rogier Jongejans grote man tijdens ACNN-races Zolder

Het podium van de Boxo-tool Avenger Cup met vlnr Ewald Klip Rogier Jongejans en Cynthia Boezaart

Met drie overwinningen in alle drie races van Boxo–tools Avenger Cup is Rogier Jongejans de grote man geworden van de tweede ACNN-wedstrijd. Op het Circuit Zolder in België was de coureur uit Assendelft in zijn klasse ongenaakbaar. In alle drie races was er sprake van overtuigende winst. In de eerste was zijn voorsprong op de equipe Cees de Maar/Rob van Pomeren (Wassenaar/Maarn) maar liefst 48 seconden, in de tweede wedstrijd gaf Jongejans Ewald Klip (Bussum) het nakijken met ruim een halve minuut en in de derde wedstrijd zette Jongejans opnieuw Klip op achterstand: acht seconden.

Tekst en foto: PR

Het was dan ook geen wonder dat Jongejans op de hoogste trede mocht klimmen tijdens het huldigen van de beste drie coureurs in het overall-klassement van de Boxo-tools Avenger Cup. Tweede werd Ewald Klip en derde Cynthia Boezaart uit Apeldoorn. De blonde coureur uit Apeldoorn, die ditmaal een Boxo-tools Avenger bestuurde, verraste menigeen op het Circuit Zolder, niet in de laatste plaats zichzelf.

Rogier Jongejans keek uiteindelijk tevreden terug, vooral op de derde race. "Ik had een hele goede start en wist in de eerste fase van de race al behoorlijk weg te lopen van de rest van het veld. Daardoor hoefde ik later in de wedstrijd het materiaal niet overmatig te belasten. Ik ben enorm tevreden over de progressie in deze drie wedstrijden. Ach, na driemaal winst moet ik toch tevreden zijn?', lachte de uiteindelijke winnaar.

Met twee races waarin hij van start tot finish aan de leiding ging, heeft Bob Herber op Bevrijdingsdag indruk gemaakt in de PTC Cup. De coureur uit Everdingen reed als gastrijder van collega/concurrent Johan Kraan een knappe race en wist in beide wedstrijden alle aanvallen de concurrentie te pareren. Johan Kraan (Hattem) drong voortdurend aan, maar kwam er niet langs en ook de nog maar 15-jarige Rik Breukers (Ven-Zelderheide) lukte dat niet. Overigens baarde Breukers opzien, want, nog maar net in bezit van zijn racelicentie, behaalde hij al de tweede plek in race twee. Winnaar Herber was duidelijk over zijn zeges. "Omdat de wagens feitelijk identiek zij, kun je het niet op snelheid winnen, maar op ervaring. Vandaag hebben we kunnen zien dat de jongere garde er aan komt."

De jeugdige Rik Breukers, die pas drie maanden geleden heeft leren schakelen, greep in de laatste ronde van race twee zijn kans. Johan Kraan, in tweede positie, raakte koploper Herbers van achteren, waardoor hij zelf iets terugviel en Breukers kon profiteren. Hij stuurde zijn wagen naar de tweede positie en stond die in de halve ronde die nog moest worden gereden niet meer af.

De equipe Bijzitter/Oosten (Haulerwijk/Beetsterzwaag) wist beide races in de Zilhouette Cup te winnen, terwijl de winst in de BMW Ooperon Cup verdeeld werd. Race één werd een prooi voor de equipe Boone/Grendel (Enschede/zwartsluis) en de tweede race leverde winst op voor het koppel Zegers/Van Leeuwen (Breda/Oosterhout).
De coureurs maken zich de komende weken op voor de derde ACNN-racedag. Deze is op het TT Circuit in Assen op Hemelvaartsdag. Er wordt die dag geen entree geheven en ook de paddock is die dag gratis toegankelijk bij de autoraces.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet