Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Deelnemers strijken neer op Circuit Zolder

Ooperon 01 Foto Bert van Dalen

Op het Circuit Zolder (België) zal maandag 5 mei (Bevrijdingsdag) blijken of de succesvolle coureurs van de eerste ACNN-race hun prestaties kunnen evenaren of genoegen moeten nemen met een andere klassering. Die dag wordt namelijk de tweede ACNN autorace van het seizoen verreden. Lukt het Bernard Blaak (Erm) opnieuw de zege te grijpen in de Zilhouette Cup, of zijn het de kampioenen van verleden jaar, Oosten / Bijzitter (Beetsterzwaag / Haulerwijk) die de auto nu heel kunnen houden en hun klasse kunnen bewijzen? Het Friese duo beschikt in ieder geval over een uitermate snelle bolide en het zal niet verrassend zijn, wanneer zij op het Belgische circuit de zaken weer recht zullen trekken.

Tekst en foto: PR

Kanshebber in de Ooperon Cup is de Asser equipe Krüger, die begin april ook de eerste twee wedstrijden op het TT Circuit won. Toen zat het duo De Vreede / De Leeuw (Pijnacker / Groningen) de Assenaren tijdens de tijdtraining op de hielen, maar in de wedstrijd zat het hen niet mee. Het duo aast daarom op het Circuit Zolder op revanche.
Vers in het geheugen ligt nog de geweldige strijd in de PTC Cup, tussen Ruben Lohuis (Nijverdal) en Johan Kraan (Hattem) tijdens de ACNN openingsrace. Het duo ging rondenlang bumper-aan-bumper over de baan en wisselde diverse malen van koppositie. Het zou mooi zijn, wanneer deze strijd een vervolg zou krijgen in België.
Bezoekers aan deze race, die gratis toegankelijk is voor het publiek, krijgen ook de nog maar 15-jarige Jorn Boertien te zien. Deze jeugdige coureur uit Elim, onder de rook van Hoogeveen, rijdt op 5 mei zijn tweede race bij ACNN.

Deze wedstrijddag van ACNN brengt totaal vier klassen in de baan. Naast de bovengenoemde raceklassen, komt ook de categorie Open Sport Series aan de start. Hierin komen open sportwagens aan de start, waaronder de nieuwe Avenger. Nadat begin april vijf van deze fraaie sportwagens hun entree maakten bij ACNN, tracht fabrikant MB Motorsport op 5 mei het startveld uitgebreid te hebben tot twaalf wagens. In de loop van het seizoen zal het deelnemersveld moeten uitgroeien tot een volwaardig startveld.

De winnaars van de eerste race, Rob Rademaker (Beusichem) en Mies van Grunsven (Heinenoord) zullen er alles aan doen om ook op de omloop in België goed voor de dag te komen. Met meer wagens in de baan, zal de tegenstand echter sterker zijn dan in Assen, een maand geleden.

De ACNN-wedstrijden op het Circuit Zolder beginnen op 5 mei om 09.00 uur met de trainingen en om 11.20 uur volgt de eerste race. In totaal krijgt het publiek zeven wedstrijden voorgeschoteld.
De toegang tot deze racedag is gratis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet