Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: PTC Cup steelt de show bij seizoensopening ACNN

PTC Cup 25 Lohuis 72 Johan Kraan

Ruben Lohuis (Nijverdal) en Johan Kraan (Wapenveld) hebben uitstekend overwinterd, zo bleek tijdens de eerste wedstrijd van de Autosport Competitie Noord Nederland. Beide coureurs zorgden op he t TT Circuit in Assen voor een prachtige opening van het seizoen in de klasse van de lichte toerwagens, de PTC Cup. Uiteindelijk was het Ruben Lohuis die in beide races de winst greep.

Tekst en foto's: PR

Hij kreeg die overwinningen bepaald niet cadeau. "Het was behoorlijk knokken, want eigenlijk deden we niets voor elkaar onder", aldus Lohuis, nadat hij de overwinningsbeker had ontvangen. "Afgelopen maanden hebben we uitvoerig kunnen testen en dat levert nu resultaat op. In januari hadden we een dipje toen ik met de wagen tegen de vangrail belandde, maar dat heeft geen blijvende nadelige gevolgen gehad, zo blijkt nu."

De coureurs zorgden voor een prachtig spektakel wat de strijd om de eerste plaats betreft. Ronden lang bleven de coureurs elkaar achtervolgen en de honderden bezoekers die deze gratis racedag bijwoonden, kregen een prachtige race voorgeschoteld.
Johan Kraan die beide malen genoegen moest nemen met de tweede plaats, was verre van teleurgesteld. "We hebben onderling supermooie gevechten geleverd. Hier kon je echt zien, dat de auto's nagenoeg gelijk zijn en dat je als coureur het verschil moet maken."

In de Zilhouette Cup was het Bernard Blaak die lachend op het podium stond. Tijdens deze eerste race van het seizoen pakte Blaak de tweede en de eerste plaats. Afgelopen jaar stond hij na afloop van het seizoen op de zevende plek, dus er is veel progressie geboekt. "Het ging vandaag heel goed", liet de coureur uit Erm na afloop weten. "De tweede race was weliswaar zwaarder dan de eerste, vooral omdat je met enige bandenslijtage te maken hebt. Maar ik ben er niet door in de problemen gekomen en die eerste plek is natuurlijk hartstikke mooi."
De eerste race in de Zilhouette Cup was een prooi voor de equipe Bergsma/De Jong.

In de BMW Ooperon Cup ging de zege in de eerste race naar René Krüger uit Assen en zijn plaatsgenoot Henk Tappel ging in de tweede race met de eer van de winst strijken.


Avenger 17 Rademaker

De Open Sports Series, een categorie met open racewagens, maakte haar debuut bij de ACNN. Vier klassen zijn hierin vertegenwoordigd: de klasse Caterham, ProSeven, SuperSeven en Avenger Cup. Deze laatste categorie is volledig nieuw op de circuits. Rob Rademaker (Beusichem) profileerde zich het best en wist tweemaal de overwinning te pakken en eenmaal werd hij tweede. Hoewel het de eerste race van deze Open Sports Series was, konden de toeschouwers al een redelijk gevuld deelnemersveld aanschouwen.
In de volgende race, op maandag 5 mei op het circuit van Zolder in België, komen er nog meer open bolides aan de start.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet