Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Giedo van der Garde maakt debuut in Sauber

480 giedo sauber

Formule 1-coureur Giedo van der Garde heeft vandaag een succesvol debuut gemaakt in de Sauber C33 van het Sauber F1-team. Voor het eerst dit seizoen mocht de 28-jarige Amsterdammer de baan op met de Zwitserse Formule 1-wagen. Hij legde 20 ronden af tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Bahrein. Met een snelste ronde van 1.40,9 klokte de Nederlander de 18de tijd in een veld van 22 auto's. Lewis Hamilton was snelste met een tijd van 1.37,5.


Tekst: PR
Foto's: Frits van Eldik

480 giedo sauber 4

"Het voelt goed dat het team mij zo vroeg in het seizoen al de kans heeft geboden om tijdens een Grand Prix-weekeinde in de C33 te stappen. De nieuwe generatie Formule 1-wagens met 1.6 turbomotor rijdt duidelijk anders dan de vorige, desondanks kwam ik snel in mijn ritme", vertelde Giedo van der Garde na zijn eerste meters in de C33.

"Het team was tevreden over mijn feedback van de auto. Zo zie ik dit seizoen ook mijn rol als reservecoureur: bijdragen aan het sneller en beter maken van de C33 om te zorgen dat Esteban (Gutiérrez, red.) en Adrian (Sutil, red.) zo ver mogelijk voorin kunnen eindigen", aldus Giedo van der Garde.

480 giedo sauber 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet