Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Seizoenstart van ACNN op zondag 6 april op TT Circuit Assen

Zilhouette-ACNN-AndereFotoQA3 9758

Op het TT Circuit Assen begint de ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) zondag 6 april aan haar nieuwe seizoen. Ook dit jaar zijn de wedstrijden gratis door het publiek te bezoeken en belangstellenden kunnen zonder kosten ook op de paddock een kijkje nemen.

Tekst en foto's: PR

480 uit pits 3806

ACNN kent dit jaar vier vaste klassen. Naast de PTC, de Ooperon en de Zilhouette Cup, kent het programma een nieuwe klasse, de Open Sport Series. In deze nieuwe raceklasse komen diverse open auto's aan de start, onder andere de Avenger, Supersevens, Caterhams, Monoposto's/single seaters en Sportcars. De Avenger is een nieuwe in Nederland ontwikkelde racewagen, bedoeld om rijders met een kleiner budget toch optimaal raceplezier te geven.

480 ptc cup 4

Een klasse die ten opzichte van vorig seizoen behoorlijk is gegroeid, is de PTC Cup, een categorie met lichte toerwagens als de Peugeot 107, Toyota Aygo en de Citroën C1. De verwachting is dat er minimaal vijftien PTC-auto's aan de start staan. De meeste nieuwe coureurs in deze klasse hebben afgelopen winter een racecursus bij de Advanced Driving School in Assen met succes voltooid.

480 mathieu kruger

De Ooperon Cup kent een startveld van meer dan twintig wagens en zal voor het nodige spektakel zorgen. Het Team Krüger uit Assen, kampioen van 2013, komt ook dit seizoen in actie en zal geduchte concurrentie krijgen van onder meer Gerald Lekkerkerker (Elburg), Martin Zegers (Prinsenbeek) en Jan Peter van Leeuwen (Prinsenbeek).
Nieuw is dat de Ooperon Cup en PTC Cup dit jaar op Nankang semi-racebanden type NS 2-R 120 rijden. Daardoor blijft het bandenbudget laag, dus aantrekkelijk voor de coureurs, zonder dat de kwaliteit in het geding komt. Dit past geheel in het doel van ACNN, racen met een betaalbaar budget en technische gelijkheid, waarbij de prestaties van de coureur de doorslag moet geven.
Sipke Bijzitter (Haulerwijk) en Hilke Oosten (Beetsterzwaag) zullen in de Zilhouette Cup alles doen om hun titel in 2014 te prolongeren. Martin van Luik (Frieschepalen), Carlijn Bergsma (Amsterdam), Pieter de Jong (Kropswolde) willen er alles aan doen dit te voorkomen. Nieuwkomer in deze klasse is Micheal Hermans (Deventer)

Iedere bezoeker ontvangt bij aankomst op de paddock (waar gratis geparkeerd kan worden) het nieuwe ACNN Cup Magazine met informatie over de raceklassen.

OpenSportSeries-ACNN 0682 20131027

De races op zondag 6 april beginnen om 11.05 uur, terwijl er vanaf 09.00 uur al wordt getraind.
In totaal zijn er dit jaar acht ACNN-races, niet alleen op het TT Circuit, maar ook op de circuits van Zandvoort en Zolder (B) en het nieuwe circuit bij Meppen (D), net over de grens bij Emmen.

Meer informatie is te vinden op www.ACNN.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet