Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Jarno Trulli, Sam Bird, Nick Heidfeld, Jerome D’Ambrosio eveneens op de Formule E lijst

Jarno Trulli, Sam Bird, Nick Heidfeld, Jerome D'Ambrosio hebben eveneens belangstelling getoond voor het gloednieuwe Formule E kampioenschap. Alle vier rijders hebben zich bereid verklaard om in het Formule E kampioenschap te willen racen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

3. German racer Nick Heidfeld

Nick Heidfeld ziet wel wat in het elektrisch racen.

Trulli, Bird, Heidfeld, D'Ambrosio eveneens op de Formule E lijst
Trulli, Bird, Heidfeld en D'Ambrosio hebben zich bereid verklaard om in de Formule E te gaan racen. Jarno Trulli is met 250 Grand Prix wedstrijden op zijn naam één van de meest ervaren GP-rijders. De Italiaan stond bekend om zijn goede kwalificatiesnelheid. In zijn F-carriere kwam hij voor Minardi, Prost, Jordan, Renault, Toyota en Caterham uit.

Ondanks vijf overwinningen miste Sam Bird in 2013 nipt de GP2 titel. Tevens was hij in het verleden in de Formule Renault 3,5L actief. Bij Williams en Mercedes verzamelde hij de nodige F1 ervaringen.

Nick Heidfeld maakte destijds bij Prost zijn F1 debuut. Daarna maakte hij lange tijd deel uit van het BMW Sauber Team en stond regelmatig op het podium. In 2011 behaalde hij de laatste van zijn 13 F1 podiums. Daarna stapte hij over naar het World Endurance Kampioenschap en de ALMS

Jerome D'Ambrosio kwam in de Formule Renault 3.5L uit en maakte samen met Timo Glock zijn debuut bij Marussia. Vervolgens tekende hij een contract als reserverijder bij Lotus en bleef daar ook in 2013 actief.

Jarno Trulli:
"Het is natuurlijk fantastisch om van de Formula E Driver's club deel uit te mogen maken. Dit kampioenschap beschikt over veel potentieel en ik ben erg enthousiast over de technologische vooruitgang van de elektrische auto en hun toekomst in de autosport."

Sam Bird: "Ik ben erg verheug dat ik van de Formula E Drivers Club deel mag uitmaken en de techniek van de elektrische auto zal in het dagelijkse leven een steeds belangrijkere rol gaan innemen. Ik ben erg verheugd dat ik hiervan deel kan uitmaken en dat ik kan laten zien dat het elektrisch racen spannend en opwindend kan zijn."

Nick Heidfeld: Ook ik ben verheugd om hiervan deel te kunnen uitmaken. Evenals velen binnen en buiten de autosportindustrie heb ik de ontwikkelingen al een tijdje gevolgd. Voor mij is dit het kampioenschap van de toekomst met uitdagende circuits in de beste steden ter wereld met competitie op het hoogste niveau."

Jerome D'Ambrosio: "Dit is de toekomst van de autosport. Het is een spannend en opwindend milieuvriendelijk platform waar met een duurzaam formaat van race-entertainment gezorgd wordt."

1. Jarno Trulli is one of four new names added to the Formula E Drivers Club
Jarno Trulli wil eveneens elektrisch racer worden.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet