Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BPO

BPO: Veel autosportplezier in derde seizoen Burando Production Open

Persbericht - Burando Production Open 2014-Essay1

Met een mooi en spannend tweede raceseizoen nog vers in het geheugen, zijn veel teams begonnen met de voorbereidingen op het derde racejaar van het Burando Production Open. Vaste waardes als sportiviteit, competitie, spanning, een 'open reglement' en de hoge fun-factor zullen ook in het derde seizoen van het Burando Production Open weer vertegenwoordigd zijn. De inschrijving voor de deelnemers is inmiddels geopend.

Tekst en foto's: PR

Hoewel het pas maart is, zijn er veel positieve geluiden uit de paddock waar te nemen met het oog op het derde Burando Production Open seizoen. Een flink aantal teams en coureurs heeft dan ook al de nodige voorbereidingen getroffen om tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort (19 en 21 april) optimaal uit de startblokken te komen.

Persbericht - Burando Production Open 2014-Essay2

Voor 2014 heeft de organisatie achter het Burando Production Open een aantal reglementswijzigingen doorgevoerd. Zo is besloten om de divisie indeling aan te passen. Vanaf het komende seizoen geldt in Divisie I een normtijd van 1min55. Dit biedt gelegenheid aan coureurs om met snellere racewagens aan de start te verschijnen, terwijl andere rijders juist hun set-up zullen aanpassen om zo in Divisie I mee te strijden. Voor Divisie II en Divisie III zijn de maximale rondetijden respectievelijk 2min00 en 2min05. De normtijd is daarbij gekoppeld aan de rondetijd op Circuit Park Zandvoort. Daarnaast is het bandenreglement aangepast. Deelnemers zijn nu geheel vrij in hun keuze met welk racerubber zij aan de start verschijnen. Ook de maat en het soort band (slick, semi-slick etc.) vallen dit jaar geheel binnen de keuzevrijheid van de deelnemers. Verder zijn alle coureurs en teams vrij om de auto's technisch naar wens aan te passen, mits de richttijd van de divisies niet wordt overschreden en ook de maximale geluidslimiet wordt gerespecteerd.

Persbericht - Burando Production Open 2014-Essay3

De kalender van het Burando Production Open omvat niet alleen wedstrijden op Circuit Park Zandvoort, maar ook races op de Hockenheimring en de Belgische omloop van Zolder. Het seizoen start in Zandvoort aan Zee tijdens de Paasraces (19 & 21 april). Tijdens de Pinksterraces (7 & 9 juni) strijden de BPO coureurs tegelijkertijd op de baan met de deelnemers uit de ADPCR Porsche Cup. Op 28 en 29 juni staan twee wedstrijden op Circuit Zolder op het programma tijdens de Pirelli Superprix. Een ander hoogtepunt is deelname aan het Zandvoort Masters-weekend op 5, 6 en 7 juli. Vervolgens reizen de teams af naar de Duitse Hockenheimring, waar zij tijdens de Porsche Days Hockenheim samen zullen racen met de German TourenWagen Cup. Het BPO-seizoen wordt afgesloten op Circuit Park Zandvoort met races tijdens het DNRT Super Race Weekend en de Formido Finaleraces.

Persbericht - Burando Production Open 2014-Essay4

Tijdens de Burando Production Open testdag op 1 maart jl. bleek dat al een groot aantal coureurs de pijlen heeft gericht op de kampioenschapsbokaal van 2014. Zo is Jochen Pethke weer van de partij met een Volvo 850, terwijl ook Kevin van Eldik zijn BMW Compact prepareert voor deelname aan een nieuw BPO seizoen. Met de deelname van Johan Hoogewerff verschijnt er een tweede Volvo 850 op de grid. Alfa Romeo rijder Bart den Hartog gaat eveneens van start. Hij krijgt mogelijk versterking vanuit het Scuderia H&S Corse team van een of twee andere coureurs. Op het circuit verschijnen verder Twan Knop (Audi TT LPG), Marcel van der Lip (BMW M3 E36), Pieter van der Wal (BMW Compact) en Roy van der Ham (BMW M3 E46), terwijl ook Equipe Verschuur en het Las Moras Racing Team zich voorbereiden voor de titelstrijd.

Persbericht - Burando Production Open 2014-Essay5

Het Burando Production Open verwelkomt daarnaast Peter Lettinga, die met zijn imposante Ford Mustang de handschoen op pakt tegen de gevestigde BPO-orde. Ook Rob Severs, de BPO-kampioen uit 2012, keert terug. Ditmaal met de compleet nieuwe BMW 335d Coupé. Ook zijn er plannen van Danny Wagtmans om met een Focus Sport Silhouette deel te nemen aan de races van het Burando Production Open. Datzelfde geldt voor het team van Bas Koeten Racing dat nog zitjes vrij heeft voor auto's als de SEAT Leon Supercopa, BMW E30 en de nieuwe Toyota GT86.

Het Burando Production Open wordt, net als de voorgaande jaren, gekenmerkt door zijn krachtige fun-factor en 'open reglement'. Race je graag voor je plezier, maar wil je jouw sponsoren ook eens waar voor hun geld bieden tijdens populaire A-evenementen als de Paasraces, Pinksterraces, Pirelli Superprix en Zandvoort Masters, inclusief een breed media-platform? Schrijf je dan in voor het Burando Production Open!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet