Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Montoya direct snel bij tweedaagse Indycar-test op Barber Motorsports Park

Op de eerste dag van de tweedaagse test op Barber Motorsports Park gaven de drie Penske-coureurs Will Power, Juan Pablo Montoya en Helio Castroneves direct de toon aan. Juan Pablo Montoya, die deze winter al een uitgebreid testprogramma heeft afgewerkt, was bij zijn officiële comeback in de Indycars slechts .0678 secs. langzamer dan Power!

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2014 Barber Montoya 2

Terug van weggeweest en direct snel. Juan Pablo Montoya op Barber Motorsports
Park.

Montoya direct snel bij tweedaagse Indycar-test op Barber Motorsports Park
Op de eerste dag van de Barber Open Test was Juan Pablo Montoya slechts .0678 secs. langzamer dan zijn teamgenoot Will Power die een tijd van 1.07. 6492 liet noteren. Helio Castroneves was derde met een tijd van 1.07.7214.

Juan Pablo Montoya: "Ik probeer zoveel mogelijk uit de auto te halen maar wij komen er wel. Vandaag was het goed. Toch zijn er een paar plekken op het circuit waar ik iets beter mijn best moet doen. Op de tweede dag gaan we wat longruns doen en ik hoop in het verkeer te kunnen rijden. Ik denk dat dit de sleutel is voordat we naar St. Petersburg gaan. De auto doet het uitstekend en ik ben hier erg blij mee. Als het zo koud blijft, blijft het wel snel hier."

Aan de eerste testdag namen 23 auto's deel. Regerend kampioen Scott Dixon liet de vierde tijd noteren. Scott Dixon: "Kilometers maken is het belangrijkste. Iedereen beschikt nu over de eerste van vier motorupdates voor komend seizoen. Er moet veel geleerd worden over de berijdbaarheid, bepaalde remopties die we moeten simuleren. Voordat de eerste wedstrijd over twee weken plaatsvindt moet er nog veel geleerd worden."

2014 Montoya Barber 1
Montoya verwacht er vandaag nog meer uit te kunnen halen.

Takuma Sato liet in zijn A.J. Foyt Racing Dallara met 1.07.8691 de vijfde tijd noteren. Daarachter volgde Ryan Briscoe(Ganassi) met 1.07.8834.

In de top 10 bevonden zich vijf aangedreven Honda en vijf Chevrolet krachtbronnen waardoor de motorenverhoudingen op de eerste dag eerlijk verdeeld waren.

2014 Aleshin Barner
Mikhail Aleshin, de eerste Rus in Indycar.

De Rus Mikhail Aleshin was ook niet ontevreden over zijn bij Schmidt Peterson Motorsports eerste testdag in Indycar. Aleshin: "Een echte test met een veld vol auto's hier op Barber. Daar was ik in Europa wel aan gewend. Gedurende het seizoen leer ik mijn collega Indycar-rijders kennen, maar om mijzelf goed voor te bereiden heb ik heel veel video's bekeken. Elke coureur is anders, maar je moet leren hoe zij rijden en denken. Ik denk dat Barber een fantastische baan is. Met hoogteverschillen en snelle bochten heeft het een Europees element. Aan de auto werd hard gewerkt en wij hebben enkele positieve veranderingen aangebracht. Een technisch probleem zorgde ervoor dat wij er voortijdig mee op moesten houden."

2014  Barber Meeting
Mist zorgde ervoor dat het even duurde voordat de Indycar-coureurs de baan op konden.

 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet