Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Zege voor GLPK op de Eurospeedway

Het team van GLPK heeft met de combinatie Anthony Kumpen/Bert Longin de Belcar Holiday Race op de Eurospeedway gewonnen. Traditioneel zorgden de Corvettes weer voor veel spektakel

tekst Willem J. Staat

 Eurospeedway
Anthony Kumpen zorgde met de Corvette voor veel spektakel op de Eurospeedway. Foto: PR

Corvettes zorgden voor spektakel
Op de Eurospeedway waren de Corvettes het wel aan hun stand verplicht om voor spektakel te zorgen. Hezemans nam direct de leidng, maar moest de leiding later weer aan Longin terug afstaan. Toen het begon te miezeren raakte Longin verschillende keren van de baan. Hezemans kon de situatie niet echt uitbuiten, want toen de SRT-Corvette in de 26e wedstrijdronde voor zijn reguliere stop binnenkwam, was de SRT-crew nog niet geheel klaar en er restte Hezemans niets anders dan zijn weg te vervolgen, waardoor hij de GLPK-Corvette van Longin weer op zijn start kreeg.

In de 56e ronde nam Anthony Kumpen het stuur van de GLPK Corvette over. Kumpen won snel terrein op de SRT-Corvette en wist David Hart kort voor het einde definitief te verschalken "Onderstuur speelde ons parten, en eigenlijk konden we toch niet winnen" aldus Mike Hezemans.

De derde plaats algemeen ging naar de BMW M3 E46 V8 van Mario Josten en Thomas Mutsch, die tevens de klasse-overwinning in de B2 categorie pakten. De Silhouette BMW E46 van Armand Essers en Steve van Bellingen eindigde als vierde in de B2 klasse.De Rudolph Viper van Roger en Edward Grouwels pakte met een derde plaats eveneens het podium in de B2 categorie. In de B3 categorie was pakte de Porsche van Henk Haane/Jean Claude Meert derde plaats in de klasse.

UITSLAG
1. Antony Kumpen/Bert Longin(b/B) Chevrolet Corvette C5 R 68 ronden
2. Mike Hezemans/David Hart(NL/NL) Chevrolet Corvete C5 R 68 ronden
3. Mario Josten/Thoams Mutsch(D/B) BMW E46 GTR V8 64 ronden
4. Rudi Penders/Franz Lamot(B/B) Porsche 996 GT3 RS 64 ronden
5. Marc Maton/ Steve Van Campenhoudt(B/B) Porsche 996 GT3 Cup 63 ronden
6. Arvid Steinberg/Marc Neyens(D/B) Porsche 996 GT3 Cup 62 ronden
7. Roger Grouwels/Edward Grouwels(NL/NL) Dodge Viper 62 ronden
8. Armand Essers/Steve van Bellingen(NL/B) 62 ronden
9. Henk Haane/Jean Claude Meert Porsche 996GT3 Cup 62 ronden
10.Patrick Derdaele/Stefan Verhoeven(B/B) Ultima GTR 62 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet