Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Ruben Lohuis enthousiast coureur uit de PTC-cup

480 actie 7757

De PTC-cup is onderdeel van de ACNN. Deze organisatie biedt voor diverse budgets veel mogelijkheden en wil de autosport hiermee laagdrempelig houden. Dit heeft tot gevolg dat er onderling een hele collegiale sfeer hangt en dat iedereen met plezier na de racedagen toe gaat. Eén van de deelnemers is de 23-jarige Ruben Lohuis, geboren en getogen in het Overijsselse Nijverdal. Lohuis bestuurt een zelf opgebouwde Citroën C1, waarmee hij in de autorensport debuteerde in de PTC-cup. "Ik debuteerde in 2013 en werd dat seizoen direct tweede in het klassement. Dat smaakt natuurlijk naar meer", lacht Lohuis.


Tekst en foto's: PR

240 ruben-lohuis-podiumOok in het dagelijks leven is Lohuis veel achter het stuur van een auto te vinden, want hij is momenteel werkzaam als koerier. "Maar ik ben druk op zoek naar een baan in de luchtvaart, want ik ben afgestudeerd als piloot."

Hoe het begon
Ruben Lohuis vertelt enthousiast over zijn autosportcarrière: "Het is allemaal begonnen met de rallysport. Mijn vader was al jaren fan en daar ben ik in meegegroeid. Sinds een paar jaar zijn we betrokken op het circuit bij de autorensport. Dit sprak ons zo aan dat we het een en ander zijn gaan uitzoeken en uiteindelijk bij de ACNN en de PTC-cup uitkwamen. Na een aantal competitiedagen bezocht te hebben en wat informatie te hebben opgedaan zijn we de uitdaging aangegaan en hebben we zelf een Citroën C1 opgebouwd voor de PTC. In 2013 ben ik begonnen met de competitie en is ook het team 'Lohuis Autosport' geboren."

Eerste meters
Tijdens de eerste race werd meteen duidelijk dat de vijf die waren gestart ook met elkaar voor het kampioenschap zouden gaan strijden. "We hebben tot en met de laatste competitiedag gestreden om de titel. Deze ging helaas aan mij voorbij, maar met een tweede positie overall tijdens mijn debuutjaar in de autorensport ben ik zeer tevreden. Ik kijk dan ook met een grote glimlach terug op het seizoen 2013."

Plannen
2014 zal voor Lohuis weer volledig in het teken staan van de PTC-cup. "Na het succes in 2013 en alle ervaring die ik heb opgedaan, zal het weer een spannend jaar gaan worden. Deze keuze hebben we ook gemaakt omdat het low-budget racing is met toch een zeer spannende competitie en omdat, waarschijnlijk het belangrijkste, de PTC een hele grote fun-factor heeft!"

480 podium assen

Toekomst
Mijn toekomst droom is dat ik nog zo lang mogelijk van racen kan blijven genieten en dat ik er veel plezier van zal hebben. Welke klasses en welke auto's? Dat hangt van het budget af en wat er op ons pad komt. Wat zeker nog wel op mijn verlanglijstje staat zijn een aantal endurance-races.

480 cockpit 1817

Sponsors
Mijn grootste sponsor is Lohuis Auto's, het autobedrijf van mijn vader. Hier prepareren en bouwen we dan ook de auto's en kunnen we natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten en kennis. Daarnaast hebben we nog een aantal sponsoren die ons steunen op diverse manieren. Dit zijn o.a. Bartels Assurantiën, WEMA Autoschade, Alpha sierbestrating, Warenhuis Mali (ook wel bekend van de HEMA Nijverdal) en Keverkamp Bisschop & Co accountancy.

480 bekers 7857

Team 2014
Wij zullen als team Lohuis Autosport wederom aan de start komen met twee auto's. Naast mij zal ook Rianne Bergman voor het team rijden, samen zullen we racen in de PTC-cup met beide een Citroën C1.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet