Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Lotus geeft E22 probleemloze shakedown

LotusAls allerlaatste F1-team heeft Lotus dit weekend zijn 2014-bolide de sporen gegeven. Het voormalige Renault miste de eerste test in Jerez en zal het benauwd hebben gekregen van de grote problemen van de Renault-teams, met name Red Bull. In het kader van een filmdag kon Maldonado zaterdag echter de eerste honderd kilometer rijden en die verliepen zonder grote problemen.

Tekst: Daan Jeuken

Al meer kilometers dan Red Bull
Er mag in de Formule 1 al jaren niet meer buiten de testdagen om getest worden, maar een filmdag is een mooi maas in de wet waar teams in geval van nood op terug kunnen vallen. Op zo'n filmdag mag een auto maximaal honderd kilometer afleggen en daar slaagde Maldonado in. Daarmee heeft Lotus in ieder geval zijn achterstand op Red Bull al goedgemaakt: Red Bull reed in Jerez in vier dagen tijd slechts 20 rondjes, ofwel 89 kilometer.

Positieve dag
De film- en testdag verliep volgens Lotus zonder grote problemen. "We hadden de honderd kilometer er voor vier uur op zitten. Het chassis en de motor hadden geen grote problemen. In Bahrein kunnen we nu ons ware potentieel zien."

Goed nieuws voor andere Renault-teams
Ook voor de andere Renault-teams (Red Bull, Toro Rosso en Caterham) zal het nieuws van Lotus een geruststelling zijn. Renault heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de motor en het ERS-systeem: kleine hardwareveranderingen, bugfixes van de software en kalibratieverbeteringen. Met de gegevens die dit weekend zijn vergaard, moeten de problemen tijdens de tweede (van de drie) testweken achter de rug zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet