Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Vierde pole voor GLPK met Kimpen/Longin.

Het GLPK Team behaalde met Anthony Kumpen en Bert Longin de vierde pole dit seizoen. De SRT-Corvette van David Hart en Mike Hezemans vertrekt morgen op de Eurospeedway als tweede.

tekst Willem J. Staat

Mager startveld voor Belcar Holiday Race
Slechts 21 ingeschreven deelnemers vonden de weg naar de Eurospeedway in Lausitz. De rest van het anders zo goed gevulde Belcar-startveld prefereerde het om thuis te blijven. Oorzaken? Een strategisch slecht(?) gekozen datum omdat vele Belcar-coureurs eveneens tijdens de 24 Uren van Francorchamps volgend weekend actief zijn. Een te korte voorbereiding tussen het verre Lausitz en Spa moet waarschijnlijk als de hoofdoorzaak gezien worden.

De GS BMW M3 E46 GTR van GS Motorsport liet met de combinatie Mario Josten/Thomas Mutsch, uitkomend in de klasse 2 liet een tijd van 1.47.607 noteren. Ruim vijf seconden langzamer dan de Corvettes. De Porsche 996 Biturbo van Bouillon/Kuus kwalificeerde zich met een tijd van 1.51.785 als zesde. Opvallend snel was de Silhouette BMW E46 van Armand Essers en Steve van Bellingen. Zij noteerden met 1.52.270 de zevende tijd, gevolgd door de Viper van Grouwels/Grouwels met 1.52.271. De First Motorsport 996 GT3 Supercup van Haane/Meert kwalificeerde zich als veertiende, gevolgd door een identieke bolide van Peter van Hoepen en Pim van Riet met 1.53.984.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet