Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Avenger Cup: Nieuwe openwiel cupracer ziet het levenslicht

480 avenger actie 3909

Er gebeuren mooie dingen in de Nederlandse polder. In de Wigstraat in Lelystad ontmoeten wij vader en zoon Born van MB Motorsport, die de laatste anderhalf jaar intensief bezig zijn geweest met het ontwikkelen van een nieuwe cupracer. De opvallend vormgegeven Avenger zal dit seizoen onder de vlag van de ACNN organisatie uitkomen in de nieuwe Open Sports Series klasse. Gereden zal worden in acht weekenden, verdeeld over de drie banen van Assen, Zolder en Meppen in Duitsland. Om mee te doen in deze betaalbare klasse krijgt de snelle beslisser nog meer voordeel wanneer er voor 22 februari aanstaande een bolide wordt aangeschaft.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Serge Duursma en Gerrie Hoekstra

480 vader zoon 3500

De enthousiaste cupcoördinator Jarno Born vertelt: "Mijn vader Marten heeft al jarenlang ervaring in het bouwen en beheren van open wiel racers. Anderhalf jaar geleden is hij begonnen met het ontwikkelen van dit nieuwe project. Als basis diende een Engelse MEV Rocket racer, maar dat model is vervolgens helemaal verbouwd en aangepast naar zijn eigen wensen.

480 voorwielophanging 3490

De in de autosport bekende ontwerper Wiet Huidekoper heeft een geheel nieuwe wielophanging voor ons getekend. Ook de versnellingsbak is flink onder handen genomen. Wij wilden niet afhankelijk zijn van leveranciers uit Engeland en hebben in ons eigen land naar toeleveranciers gezocht om genoeg onderdelen op voorraad te hebben.

4890 chassis 3495

Het chassis worden gebouwd door Dirk van Lonkhuizen uit Nederhorst den Berg. Voor het motor managementsysteem hebben wij een beroep gedaan op Van Kronenburg Autosport.

480 motor 3487

De motor is een vertrouwde Ford Zetec 2 liter, die we kennen uit de Formule Ford, die dusdanig is afgesteld dat de betrouwbaarheid en levensduur belangrijke factoren worden. Wij hebben na diverse tests gekozen voor de vertrouwde Kumho profielbanden, ook hierin willen we de klasse gewoon betaalbaar houden."

480 film 3796

Ondertussen zijn de eerste testronden gereden op Assen. Op zaterdag 18 januari j.l. hebben diverse coureurs de Avenger aan de tand mogen voelen. Marcel Kleefstra, de kampioen in de ACNN PTC Cup 2013, meldde na zijn uitgebreide kennismaking: "Ik ben opnieuw verliefd, de test was echt top. Het is een dynamische en wendbare auto waar je zeer snel en exact, maar vooral ook veilig mee kan racen. Helemaal Top!"Jarno Born besluit zijn verhaal: "Wij willen voor de eerste race op Assen van begin april acht wagens aan de start hebben staan. Er is flinke belangstelling voor onze nieuwe klasse. Onze doelstelling is om bij voldoende deelname een eigen klasse te worden en daarmee een keer op Spa-Francorchamps te kunnen racen. Voor de snelle beslisser hebben we de prijs van de wagen aangepast. Tot 22 februari bedraagt de aankoop van de wagen 21.500 euro (incl. BTW). Voor een Arrive & Drive pakket vragen wij tot 22 februari 28.600 euro (incl. BTW). In het extra bedrag wordt de racekleding aangeboden, de catering voor acht races, een racecursus van drie dagen voor het behalen van de benodigde licentie, circuit ondersteuning en inschrijfgeld voor de acht weekenden. Na 22 februari zal het bedrag naar de werkelijke gangbare marktprijs worden bijgesteld."

Voor meer inlichtingen: Jarno Born (Cup coördinator / verkoop) 0031 624617395
info@avengercup.nlwww.avengercup.nl
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet