Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Presentatie Open Sports Series, powered by ACNN

480 duel

Komend seizoen zal er bij de ACNN worden gereden met SuperSevens, Avengers, Monoposto's en Sportscars. Vooral vanuit de vele SuperSevens als Westfields, Caterham's, MK Indy's en andere soortgelijke merken was er het afgelopen jaar vraag naar een volledige competitie die op veel verschillende circuits uitgevochten zou worden. Nadat de ACNN met succes jarenlang op Assen evenementen heeft georganiseerd, variërend van toerwagens tot en met Indycar, gaan zij nu ook met snelle, lichte en (hoofdzakelijk) open auto's los. Speciaal voor deze serie is er een aangepaste kalender in het leven geroepen.

Tekst en foto's: PR

Endurance- én sprintwedstrijden
Na overleg met een aantal ervaren Sevenrijders is besloten om tijdens deze eendaags-evenementen twee races te rijden van elk 50 minuten of twee sprintwedstrijden van 30 minuten. Vanwege de verplichte pitstop (tijdens de 50 minuten race) is deze serie uiterst geschikt om met twee rijders aan de start te verschijnen. Natuurlijk mogen de fanatiekelingen het ook alleen proberen! Binnen dit raam is het dus ook mogelijk om te kiezen voor alleen twee sprintwedstrijden van 30 minuten. De races starten tegelijk, maar de sprintwedstrijd zal na 30 minuten afgevlagd worden, terwijl de Endurance de wedstrijd vol maakt tot 50 minuten.

De kalender voor 2014 ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:
Ronde 1: zondag 6 april - Assen
Ronde 2: maandag 5 mei (Bevrijdingsdag) - Zolder
Ronde 3: donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) - Assen
Ronde 4: zondag 6 juli - Zolder
Ronde 5: zondag 17 augustus - Zandvoort
Ronde 6: zondag 7 september - Meppen
Ronde 7: zondag 28 september - Assen
Ronde 8: zondag 12 of 26 oktober – Meppen of Assen

480 regen

Klassenindeling
Binnen de Open Sports Series kennen we enkele verschillende klassen, die door zo min mogelijk regels worden onderscheiden. De Avenger Junior, Sportscars en Monoposto's hebben een eigen klassement, terwijl de Sevens nog onderverdeeld worden in de SuperSevens (tot 180pk) en de ProSevens (vanaf 180pk), waarbij er in allebei de klassen een verbod is op slicks en sequentiële versnellingsbakken. De derde en laatste Seven-klasse -de 'vrije' klasse- kent deze beperking niet en is dus helemaal vrij in keuze van banden en versnellingsbak. Hier kunnen ook andere Superlight-modellen hun onderkomen vinden.

Lopend vuurtje
De ACNN is klaar voor de komst van deze snelle serie. Dat deze nieuwe serie in de lucht hing, ging al snel als een lopend vuurtje rond. Het veld zal voornamelijk bestaan uit Nederlanders en Belgen. Maar ook vanuit Duitsland is er al erg veel interesse, vooral de 'Vrije' Seven-klasse lijkt daar erg in de smaak te vallen.

Voor vragen kunt u terecht bij ACNN (peter@grondel.info) of bij rijdersvertegenwoordiger Timo Wagenaar Hummelinck (info@timowh.com)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet