Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: De Jonge en West pakken winst bij ACNN-races

AndereFotoQA2 8000 Ooperon Zilhouette

Bas de Jonge en Martin West hebben zondag op het TT-Circuit Assen de races in de Zilhouetteklasse op hun naam geschreven. Het koppel uit Kropswolde wist tijdens de Autosport Competitie Noord Nederland in de eerste race de broers Huisman uit Stadskanaal achter zich te houden en in de tweede race Martin van Luik en Marcel Nooren (Ureterp/Stadskanaal). In de BMW Ooperon Cup, die ook twee races afwerkte, ging de eerste winst naar de Asser equipe Matthieu Krüger/René Krüger/Peter Drenth. Met hun BMW E36 had het drietal ruim twee seconden voorsprong op het koppel Zegers/Leeuwen uit Oosterhout. De tweede wedstrijd in de BMW Ooperon Cup werd een overwinning voor Auke Wiegers uit Ter Apelkanaal.

Tekst en foto's: PR

Jack Roozendaal wist twee maal de Porscheklasse ADPCR op zijn naam te schrijven in de vrije categorie. Roozendaal (Spijk) was Weespenaar Richard Buitendijk tweemaal te snel af. De derde race werd enkele ronden voor het officiële einde afgevlagd vanwege een groot oliespoor. Op het moment van afvlaggen ging Pieter Bos (Haarlem) aan de leiding, op een halve minuut gevolgd door Jack Roozendaal.
De categorie met de Porsches 944 werd driemaal een prooi voor Martin Huisman uit De Meern.

AndereFotoQA2 7497 PTC Cup

In de klasse van de Youngtimers en Porsche Cup, de YTCC en PTC Cup, wist Leonard Batenburg uit Oud-Beijerland zowel de eerste als de tweede race op zijn naam te schrijven. In beide wedstrijden was zijn voorsprong enorm. Het was Guus de Koster (Almere) die tweemaal tweede werd en Ruben Sanders (Soest) tweemaal derde.

AndereFotoQA2 8537 Ooperon Zilhouette

De volgende wedstrijd van de Autosport Competitie Noord Nederland is op zondag 7 juli, eveneens weer op het TT Circuit Assen. Ook dan is de toegang vrij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet