Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Gerald Lekkerkerker houdt hoofd koel en pakt dubbelzege in België

De omstandigheden op de vijfde wedstrijddag van Autosport Competitie Noord Nederland waren bijzonder zwaar. Niet alleen op het asfalt van het Circuit Zolder in België waren de temperaturen hoog, ook in de racewagens zelf liep de temperatuur hoog op. In sommige gevallen werd meer dan 55 graden Celsius in de auto's gemeten.

Tekst: PR

Onder die omstandigheden hield Gerald Lekkerkerker met zijn BMW E36 zijn hoofd toch redelijk koel. Hij boekte een prachtige dubbelzege in de Ooperon BMW Cup. De Elburger verwees in de eerste race Patrick Kroeze (Sappemeer) naar het tweede plan en zette hem op maar liefst één ronde achterstand. In de tweede race was de overmacht een stuk minder groot. Lekkerkerker had toen op de streep een voorsprong van ruim twee seconden op de equipe Lubbers/Van Dongen (Zwolle). Patrick Kroeze werd in die tweede race derde.

De dubbele winst van Gerald Lekkerkerker was opvallend. Niet eerder wist de Elburger dit seizoen een race in winst om te zetten. Het blijkt dat het circuit van Zolder toch andere vaardigheden eist van de coureurs dan het Tt Circuit, waar veel vaker wordt gereden door ACNN. Hierdoor kon een outsider plotseling verrassen.
In de Zilhouette Cup zegevierde in de eerste race het koppel Hielke Oosten en Sipke Bijzitter (Haulerwijk), terwijl in de tweede race van de broers Lars en Andries Huisman uit Stadskanaal de zege voor zich opeisten. Martin van Luik uit Ureterp werd in de eerst race tweede voor de equipe Bergsma/De Jong.

Van Luik had zondag een abonnement op de tweede plek, want in de tweede race van de Zilhouette Cup reed de Fries ook naar die stek. Bergsma en De Jong werden ook hier derde.

De lijstaanvoerder in de PTC Cup, Marcel Kleefstra uit Oudkerk, liet zich in de eerste race verschalken door het duo Deuninck/Verswijveren (Den Haag), maar Kleefstra zette de zaken in de tweede race recht door daarin te zegevieren met zijn Toyota Aygo. Ruben Lohuis uit Nijverdal ging nu met de tweede plek strijken.
Elisabeth van de Plas wist in België als enige dame op het podium te komen. De Utrechtse kwam in de tweede race van de PTC als derde over de streep en kon ook van de champagne proeven.

De omstandigheden waren voor de coureurs zwaar, ook de racewagens hadden veel te incasseren. Door de warmte kampte menigeen met kokende remvloeistof of een versnellingsbak die stuk ging.

Een van de slachtoffers van mechanische pech was de equipe Kruger, Kruger, Drenth uit Assen. Deze koplopers in de tussenstand van de Ooperon Cup raakten door mechanische problemen achterop. Ze werden zevende en achtste in de twee races.
De eerstvolgende racedag van ACNN is op zondag 11 augustus. Dan keert het startveld terug naar het TT Circuit Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet