Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: NSC Motorsports onthult zijn “weapons of choice” voor 2014

NSC Lamborghini2

NSC Motorsports, het voormalige Super Bike team van Thierry Verstraete (KTO Logistics) en gevestigd in het Belgische Izegem, verraste afgelopen weekend al via de Facebook pagina van partner SYNTIX inzake de ambitieuze plannen voor de toekomst.

Tekst en foto's: PR

Begin 2013 maakte NSC Motorsports de overstap van de tweewielers richting autosport. Thierry Verstraete was voorheen ook een fervent zeiler met tal van ocean tours en atlantic crossings op zijn logboek. Uitdagingen en avontuur zitten dus in het bloed. Met een Porsche 997 GT3 Cup uit de voormalige renstal van Pieter Dubois streed het team voor de best mogelijke klassering in de BRCC. Voor Verstraete, vanaf komend seizoen de eerste rijder op een nagelnieuwe Lamborghini Gallardo GT3 was dit een volledig nieuwe uitdaging in de gemotoriseerde sport, als team eigenaar maar ook als ex Super Bike coureur.
"Benzine vloeit door mijn aderen, maar vier wielen voelen toch net iets veiliger aan dan de twee wielen onder mijn Super Bike, vandaar de overstap," aldus de zeer gedreven West-Vlaming die afgelopen seizoen snel progressie maakte.

Pieter Dubois (SYNTIX Lubricants) verkocht begin 2013 een van zijn Porsches aan NSC Motorsport met de afspraak het team te helpen bij de opstart. Deze samenwerking verliep uiterst positief, er was een klik en al snel werd duidelijk dat beide partijen elkaar konden versterken. Een mooie joint-venture, gemeenschappelijke zakelijke belangen en de passie voor autosport zijn de ingrediënten voor een succesvolle verdere samenwerking.

NSC Lamborghini1

Voor 2014 schakelt het team een versnelling hoger en maakt de stap naar de hogere regionen. De keuze is gevallen op een Lamborghini Gallardo GT3 van Reiter Engineering. Reiter is een constructeur waarmee het team al snel een vertrouwde band opbouwde. Het proces rondom de aanschaf van deze Italiaanse exoot verliep vlekkeloos. Het team heeft dan ook gekozen voor een verdere nauwe samenwerking met Reiter tijdens het komende seizoen. De ervaren Pieter Dubois zal het team technisch leiden in samenwerking met de monteurs van NSC, versterkt met de technische mensen en een engineer van Reiter.
Spreekwoordelijk gezegd blijven de wegen elkaar kruisen. SYNTIX als sponsor en technische partner levert inmiddels ook haar hoogwaardige producten aan Reiter voor de Lamborghini's, en verbond tevens haar partner Nick Catsburg aan het team van Thierry Verstraete. Catsburg zal behalve zijn taak als coach ook zeer waarschijnlijk het team als rijder komen versterken, onder voorbehoud van zijn persoonlijke programma c.q. kalender.

NSC Lamborghini3

NSC Motorsport zal een gevarieerd programma afwerken. Naast de BRCC zal NSC ook aan de start verschijnen van de Supercar Challenge met last but not least een knipoog richting het Spaanse GT Open. In de komende periode zal de Lamborghini een uitgebreid testprogramma in Zuid Europa afwerken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet