Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Gutiérrez blijft bij Sauber

Gutierrez

Esteban Gutiérrez mag zijn debuutseizoen bij Sauber een vervolg geven. De 22-jarige Mexicaan delfde afgelopen jaar het onderspit tegen zijn indrukwekkende teamgenoot Nico Hülkenberg, maar mag het dit jaar nog een keer proberen, met Adrian Sutil als teamgenoot.

Tekst: Daan Jeuken

Sirotkin testrijder
Als tweede Sauber-coureur zong afgelopen jaar vaak de naam van Sergey Sirotkin rond. De vader van de 18-jarige Rus kocht zich afgelopen jaar in bij Sauber en voor velen was één plus één twee. Maar Sirotkin is ook nog wel erg jong, heeft bovendien nog geen superlicentie, en een naam is sneller gebroken dan gemaakt. Daarom is de keuze om hem testrijder te maken een logische. Omdat testrijders in de Formule 1 weinig daadwerkelijk rijden, zal Sirotkin ook nog in de Renault World Series rijden. Voor Gutiérrez betekent dit een tweede kans om indruk te maken.

Caterham laatste optie Van der Garde
De plaats van Gutiérrez bij Sauber was het laatste beschikbare middenveldzitje in de Formule 1. Giedo van der Garde zal nu dus al zijn geld op Caterham moeten zetten. Het team waar hij dit jaar ook reed heeft nog geen enkele rijder bekendgemaakt. Daarnaast is het enige nog niet bevestigde stoeltje bij Marussia, maar daar zal Chilton hoogstwaarschijnlijk spoedig ook worden bevestigd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet