Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Eerste uitnodigingen voor 24 Uur van Le Mans verzonden

De Automobile Club de l'Ouest (ACO) heeft vandaag de namen van bekend gemaakt van twaalf teams welke zijn uitgenodigd voor deelname aan de 24 Uur van Le Mans in 2014. De twaalf teams krijgen deze uitnodigingen op basis van hun resultaten dit jaar in de 24 Uur van Le Mans, de European Le Mans Series, de American Le Mans Series en de Asian Le Mans Series. Indien alle teams hun uitnodiging accepteren zijn daarmee 13 van de 56 beschikbare plaatsen bezet.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Rewind Magazine

OAK Racing heeft dankzij een zeer succesvol seizoen inmiddels twee uitnodigingen voor de LM P2 categorie te pakken. Het team van Jacques Nicolet kreeg een uitnodiging door de overwinning op Le Mans en een tweede uitnodiging voor het winnen van de Asian Le Mans Series titel. De ACO nodigde daarnaast nog drie LM P2 teams uit. Muscle Milk Pickett Racing kreeg als American Le Mans Series kampioen de uitnodiging voor 2014. Het team maakte gisteren al bekend met een Oreca 03-Nissan van start te gaan in het Tudor United SportsCar Championship in 2014. Uit Europa kregen verder European Le Mans Series kampioen Signatech Alpine en LM PC kampioen Team Endurance Challenge een uitnodiging.

aslms-oak-zhuhai-rewind
OAK Racing heeft de eerste twee uitnodigingen voor Le Mans al op zak

Voor de LM GTE klassen gingen liefst zeven uitnodigingen de deur uit. Le Mans winnaars Porsche AG Team Manthey en IMSA Performance Matmut kregen natuurlijk allebei een uitnodiging. Risi Competizione, dit seizoen als vierde geëindigd in de GT-klasse van de American Le Mans Series achter Corvette, BMW en SRT Viper, kreeg ook een uitnodiging, net als de nummers 1 en 2 uit de GTC-klasse van de Asian Le Mans Series: AF Corse en Craft Racing AMR. Beide teams zullen op Le Mans wel met een GTE-auto van start moeten gaan.
De laatste twee uitnodigingen voor de GTE-klassen gaan naar de nummers 1 en 2 van de European Le Mans Series. RAM Racing en Proton Competition mogen kiezen of ze hun auto inschrijven voor de LM GTE Pro of LM GTE Am in 2014.

Audi kreeg als algemeen winnaar van de 24 Uur van Le Mans dit jaar ook een (extra) uitnodiging. De Duitse fabrikant liet al weten ook in 2014 met drie Audi's van start te gaan op Le Mans. Het team zal deze uitnodiging dan ook gebruiken om de extra auto naast de twee reguliere auto's uit het wereldkampioenchap in te kunnen schrijven.

Als voorwaarde voor deelname stelt de ACO wel dat de teams die nu zijn uitgenodigd in 2014 ook deelnemen aan de Asian Le Mans Series, European Le Mans Series of het Tudor United SportsCar Championship. Op 13 februari zal de ACO de volledige deelnemerslijst voor de 24 Uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship bekend maken. De inschrijving sluit op 30 januari aanstaande.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet