Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Laatste Sebring test voor de feestdagen

Eerder deze week waren elf Indycar-coureurs van Schmidt Peterson Motorsports, Rahal Letterman Lanigan Racing, Andretti Autosport, Sarah Fisher Hartman Racing, A.J. Foyt Racing, Dale Coyne Racing en Ed Carpenter Racing op Sebring Raceway actief.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2013 Ryan Hunter Reay

Ryan Hunter Reay voor het eerst in actie met Honda Power bij Andretti Autosport.

Laatste Sebring test voor de feestdagen
Voor de meeste Indycar-coureurs was het weer hun eerste optreden sinds de laatste wedstrijd op Fontana op 19 oktober jl. Bij de meeste Honda-teams werd er veel tijd besteed aan het ontwikkelen van de twinturbo-motoren. Zeker bij Andretti Motorsport dat van Chevrolet naar Honda is overgestapt.
James Hinchliffe: "Fontana lijkt alweer eeuwen geleden. Het is natuurlijk fantastisch om voor de eerste maal met Honda-power te kunnen rijden. Voor ons betekent de samenwerking met Honda Performance Development een spannend nieuw hoofdstuk. Wij proberen zoveel mogelijk over de motor te leren en nieuwe relaties op te bouwen.

Simon Pagenaud: " Het is erg belangrijk om tijdens de testdagen gedurende het winterseizoen met dingen ervaringen op te doen waarin wij in het raceweekend geen tijd voor hebben. Er zijn heel veel experimentele dingen die wij uit willen proberen en wij proberen te begrijpen in welke richting wij moeten gaan. Daarna kunnen wij het in de toekomst toepassen.

Takuma Sato zat één dag na de bekendmaking van zijn terugkeer bij het team van A.J. Foyt alweer in de auto.

Takuma Sato:
"Het is het begin van de voorbereidingen van 2014. Goed om weer terug te zijn, Na Fontana was er wel een erg lange pauze. Ik heb veel evenementen in Japan gedaan. Dit is onze eerst testdag met de Honda twinturbo motor. Ik heb slechts een paar rondjes gedaan maar het voelde goed aan. Ik had er een heel goed gevoel bij."

2013 Aleshin
Eerste Indycar-kilometers voor Mkhail Aleshin.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet