Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Groeten uit Ingolstadt (Audi Sport Finale 2013)

131219 Groeten Groepsfoto
Met kampioenstitels in DTM, WEC, FIA GT, BRCC en andere series kan Audi terugzien op een geslaagd seizoen

Audi had aardig wat te vieren na afloop van een druk autosportseizoen. Rijders- en teamtitel in de DTM dankzij Mike Rockenfeller en het Audi Sport Team Phoenix, wereldtitel bij de rijders en de teams in het FIA World Endurance Championship met Tom Kristensen, Allan McNish en Loïc Duval en het Audi Sport Team Joest, de twaalfde overwinning in de 24 Uur van Le Mans met dezelfde rijders en hetzelfde team, de FIA GT-titel dankzij Laurens Vanthoor en Stéphane Ortelli van het Belgian Audi Club Team WRT en de diverse overige successen van klantenteams en rijders met de R8 LMS. Reden genoeg dus voor een feestje, en dat gebeurde gisteravond tijdens de jaarlijkse Audi Sport Finale in het Audi Forum in Ingolstadt. Bij die gelegenheid werd er ook stilgestaan bij het 20-jarig jubileum van Dr. Wolfgang Ullrich als sportdirecteur van het Beierse merk en werd er met een minutenlange staande ovatie afscheid genomen van Allan McNish, die daags ervoor het einde van zijn carrière had aangekondigd. Dat kwam ook voor Audi als een verrassing, zodat er intern het nodige moet worden geschoven. In tegenstelling tot wat er werd verwacht, deed Audi dan ook nog geen aankondigingen over de rijdersbezettingen in de sportwagens en de DTM. Wel werd de nieuwe R18 e-tron quattro voor het FIA WEC 2014 voor het eerst publiek getoond. AUTOSPORT.NL was ter plekke.

Tekst: René de Boer (vanuit Ingolstadt, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

131219 Groeten Weihnachtsmarkt

Dankzij een goede Lufthansa-verbinding waren we al in de loop van de middag in Ingolstadt, zodat er ook nog even tijd overbleef voor een bezoek met enkele collega's aan de traditionele 'Christkindlmarkt' aldaar, inclusief een beker Glühwein.

131219 Groeten Rockenfeller Gass

Bij de ingang van het Audi Forum had Audi voor een echte rode loper gezorgd, compleet met fotografen en al. Hier DTM-kampioen Mike Rockenfeller en Dieter Gass, die bij Audi Sport sinds begin dit jaar verantwoordelijk is voor het DTM-prorgramma en kan terugzien op een geslaagd eerste seizoen.

131219 Groeten Haase Winkelhock Frey

Vlnr GT-coureurs Christopher Haase en Markus Winkelhock, de Zwitserse Rahel Frey, die uitkwam in de Blancpain Endurance Series en de Chinese Audi R8 LMS Cup, en Jürgen Pippig, verantwoordelijk voor de sport-PR van Audi.

131219 Groeten Persafdeling

Perswoordvoerder Jürgen Pippig temidden van zijn PR-dames Eva-Maria Veith (links) en Petra Strack.


131219 Groeten Peschar Rutten

PR-manager Per Peschar van de Nederlandse Audi-importeur Pon (links) met Chris van Rutten, technisch directeur van het Audi Sport Team Phoenix, die een belangrijke rol speelde in het DTM-kampioenschap van Mike Rockenfeller.

131219 Groeten R8 RS5

Voorafgaand aan het officiële gedeelte waren de auto's nog in rood licht gehuld, de kleur van Audi Sport. Links de Audi R8 LMS ultra van het Belgische team WRT, de kampioensauto uit de FIA GT Series, rechts de DTM-winnende Phoenix-RS5 DTM van Mike Rockenfeller.

131219 Groeten R18

De R18 e-tron quattro waarmee de 24 Uur van Le Mans en de wereldtitel in het FIA WEC werden gewonnen.


131219 Groeten Dr-Ullrich

Dr. Wolfgang Ullrich, die al sinds november 1993 aan het hoofd staat van Audi Sport, verwelkomde de gasten. Er werd met een leuke film ook stilgestaan bij zijn 20-jarig dienstjubileum.

131219 Groeten Zaal

De ruimte, waar normaliter nieuwe Audi's worden afgeleverd aan klanten die hun auto bij de fabriek koen ophalen, was goed gevuld met gasten van over de hele wereld.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet