Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: WEK: Syntix Nieuwjaarsrace ook in 2014 deels in het donker

Persbericht - WEK-Syntix Nieuwjaarsrace 2014-pre-Essay1

Traditioneel vormt de Nieuwjaarsrace, ditmaal op zaterdag 4 januari 2014, het startpunt van het nieuwe racejaar op Circuit Park Zandvoort. Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap 2013-2014. Speciaal aan de Syntix Nieuwjaarsrace is dat het de enige endurance-race in Nederland is, die deels in het donker wordt verreden.

Tekst en foto's: PR

Persbericht - WEK-Syntix Nieuwjaarsrace 2014-pre-Essay3

Racen in het donker
De Syntix Nieuwjaarsrace start 's middags om 15.00 uur en zal om 19.00 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 16.45 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal om 13.30 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de officials te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht en worden de voertuigen voorzien van extra reflecterende stickers.

Persbericht - WEK-Syntix Nieuwjaarsrace 2014-pre-Essay2

Boeiend startveld
Net als bij eerdere edities van de Nieuwjaarsrace wordt het publiek getrakteerd op een zeer gevarieerd startveld. In het Syntix Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Zo wordt Divisie I, de klasse voor racewagens met meer dan 3200cc of turbomotoren, onder andere bezet door bolides als de Porsche 997 GT3 Cup, Renault Mégane Trophy en BMW M3 E90. Ook de snelle sportscar zoals de Radical SR8 en Saker Sprint Sportscar verschijnen aan de start in Divisie I.

Persbericht - WEK-Syntix Nieuwjaarsrace 2014-pre-Essay4

In Divisie II strijden auto's met een cilinderinhoud tot 3200cc, waaronder de rappe BMW 320D WTCC, Porsche 968 RS en BMW Z4. In Divisie III, de klasse voor auto's tot 2,5 liter, wordt de grid gevuld door de Renault Clio Sport, BMW 325i Compact, Porsche 944 Cup, Mitsubishi Colt en Diesel-aangedreven auto's die niet volgens Burando Production Open of DNRT-reglement rijden. Alle overige diesel aangedreven auto's, zoals de BMW 123d, Volkswagen Golf 5 TDI en SEAT Ibiza Cupra TDI, treffen elkaar in Divisie IV.

Gratis toegang
De toegang tot de Syntix Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen voor € 6,00 per voertuig op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet