Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Persbericht: Jeroen Bleekemolen sluit succesvol seizoen winnend af

131213 Black Falcon SLS Actie donker

Met de overwinning tijdens de 'Gulf 12 Hours' op het Yas Marina-circuit van Abu Dhabi kwam er voor coureur Jeroen Bleekemolen een einde aan een lang en druk, maar ook bijzonder succesvol raceseizoen. Tot de hoogtepunten behoorden voor hem de overwinningen in de 24-uursraces van Dubai en de Nürburgring en de twaalf-uursrace in Abu Dhabi, een klassezege in de 12 Uur van Sebring, de kampioenstitel in de GTC-klasse van de American Le Mans Series en een podiumplaats in de Australische V8 Supercar-serie tijdens de 'Gold Coast 600' in Surfers' Paradise.

Begin dit jaar won Jeroen Bleekemolen met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse team al de Dunlop 24H DUBAI en met de laatste overwinning van het seizoen in Abu Dhabi, eveneens in de Verenigde Arabische Emiraten en wederom met de sportwagen met vleugeldeuren van het Duitse team, is voor hem de cirkel dus rond. "Het was een mooi jaar", blikt hij terug. "De overwinningen in de lange-afstandsraces waren bijzondere successen, al moet ik wel zeggen dat we in Abu Dhabi natuurlijk extra het gemis van Sean Edwards voelden, die in Dubai en op de Nürburgring nog deel uitmaakte van ons winnende team. Deze overwinning is dan ook voor hem!"


131213 Jeroen Bleekemolen pits

"Afwisseling blijft mooi"
Naast de successen met Mercedes-Benz in de lange-afstandsraces en met Porsche in de American Le Mans Series reed Bleekemolen ook nog met een Callaway-Corvette in enkele wedstrijden van de Duitse ADAC GT Masters en een reeks van drie races met een Holden in de Australische V8 Supercars. "Die afwisseling blijft voor mij mooi, ik rijd het liefst zoveel mogelijk en geniet daar nog steeds volop van", zo benadrukt hij.

131213 Black Falcon SLS actie

Ook successen voor Sebastiaan en Michael Bleekemolen
Uiteraard waren ook broer Sebastiaan en vader Michael gedurende het afgelopen seizoen weer volop actief. Sebastiaan reed een volledig seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup en nam deel aan de Dutch Renault Clio Cup, waarin hij een aantal overwinningen behaalde. Ook Michael Bleekemolen scoorde goed in de Clio Cup, waarin hij eenmaal op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen.

Druk programma 2014 begint in Daytona
Voor Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen begint het autosportseizoen 2014 alweer vroeg, want direct na de jaarwisseling testen ze al op het circuit van Daytona in Florida ter voorbereiding op de 24-uursrace aldaar. Tijdens de 'Rolex 24' starten ze als teamgenoten in de fabrieks-Viper. Jeroen Bleekemolen rijdt het hele seizoen met de Viper als fabriekscoureur in het nieuwe Tudor United Sportscar Championship (TUSC), dat volgend jaar ontstaat uit het samengaan van de American Le Mans Series en de GRAND-AM-serie. "Vanaf de test in Daytona reis ik dan gelijk weer naar Dubai, waar we tijdens de 24-uursrace met de Black Falcon-Mercedes ons succes van de afgelopen twee jaar hopen te herhalen", zegt Jeroen Bleekemolen. "Daarnaast rijd ik ook weer een aantal races in de ADAC GT Masters met de Callaway-Corvette, waaronder het raceweekeinde op Zandvoort op 10 en 11 mei, plus de 24-uursrace van de Nürburgring met de Black Falcon-Mercedes. Verder ben ik nog bezig met een project voor het FIA World Endurance Championship, waaronder de 24 Uur van Le Mans. Ook volgend jaar wordt het dus weer een druk seizoen, maar nu kijk ik eerst even uit naar een paar rustige weken met de familie. Dat is ook wel eens goed!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet