Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Groeten uit Abu Dhabi

131214 Groeten AUH Marina avond
Inderdaad, je kunt het slechter treffen... De haven binnenin het Yas Marina-circuit.

Vroeger (sprak de oude man...) was het eind oktober wel zo'n beetje afgelopen met het raceseizoen. Goed, er was nog Macau, maar dan had je het echt wel gehad. Naarmate de internationale autosport zich echter meer richting groeimarkten als Midden-Oosten en Azië verplaatst, is er van een winterstop nauwelijks sprake meer. Medio december kan er in de Golf-regio nog zonder enig probleem worden geracet, zoals bijvoorbeeld tijdens de Gulf 12 Hours van gisteren op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi, en het tweede weekeinde van januari beginnen we op nog geen uur rijden daarvandaan, in Dubai, alweer met het internationale autosportseizoen 2014 in de vorm van de Dunlop 24H Dubai. Daartussen wordt het inderdaad wel even iets rustiger, en dat is ook wel eens prettig. Maar de Gulf 12 Hours vormde een mooie afsluiting, met bovendien Nederlands sportief succes in de vorm van de overwinning voor Jeroen Bleekemolen. De sportieve actie hebben we al uitgebreid belicht, maar daarnaast was er nog meer te zien. Wie niet van supercars houdt, kan echter maar beter doorbladeren...

Tekst: René de Boer (vanuit Abu Dhabi, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

131214 Groeten AUH paddock

Met veel geld van de lokale autoriteiten werd in Abu Dhabi een prachtig circuit gerealiseerd met alle denkbare faciliteiten. Ook de aankleding laat weinig te wensen over: palmbomen en planten in de paddock en luxe huisjes als onderkomen voor de teams.

1312145 Groeten AUH Ferrari Yashotel

Het spectaculaire vijfsterren Yas Viceroy-hotel, dat zelfs over het circuit loopt, is een echte blikvanger. En als je een nieuwe Ferrari hebt, dan zet je die natuurlijk gewoon voor de deur. Eigenlijk geldt daar een parkeerverbod, maar voor mooie auto's knijpt het dienstdoend personeel wel een oogje toe.

131214 Groeten AUH Hotelingang

Ook voor de andere hotels in de buurt aan bijzondere auto's geen gebrek. Dit rijtje (Lamborghini, Ferrari, 2x Porsche en AMG-Mercedes) stond op vrijdagochtend voor de deur bij het hotel waar uw verslaggever was ondergebracht.

131214 Groeten AUH Maybach

Een Maybach zie je ook niet op ieder circuit. Het kenteken luidt overigens '7'. De eigenaar zal dus wel een hooggeplaatst persoon zijn.

131214 Groeten AUH Braams

De Maserati World Trofeo was de officiële 'supportrace' van de Gulf 12 Hours. In totaal werden er drie wedstrijden afgewerkt. Vader en zoon Luc en Max Braams kwamen ook in actie en blazen hier op het terras voor een van de huisjes in de paddock even uit na hun geleverde inspanningen. Francesco Pastorelli (midden) reisde voor de gelegenheid mee.

131214 Groeten AUH Braams actie

Max Braams in actie met de Maserati onder het startnummer 28.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet