Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Perez flankeert Hülkenberg bij Force India

Perez Force India

Sergio Perez vormt volgend seizoen samen met Nico Hülkenberg het rijdersduo van Force India. Daarmee zijn Adrian Sutil en Paul di Resta nu officieel werkeloos.

Tekst: Daan Jeuken

Afzetmarkt
Sergio Perez moest na één jaar bij McLaren alweer het veld ruimen, omdat het Britse team meer toekomst zag in het Deense talent Kevin Magnussen. Perez was voor veel teams echter een interessante rijder, niet op zijn minst vanwege zijn rijke sponsor (telecomgigant Telmex) en de interessante afzetmarkt (Mexico).

Paul di Resta heeft zich de afgelopen jaren ook bewezen bij Force India, maar hij deze twee voordelen niet. McLarens teambaas Martin Whitmarsh vatte het lot van Di Resta onlangs pakkend samen: "Hij heeft hartstikke veel talent, maar Schotland is niet interessant." De kans is groot dat Di Resta nu terugkeert naar de DTM.

Herstel
Voor Perez betekent het stoeltje bij Force India toch een kans op revanche, na een teleurstellende missie bij McLaren. Dit was immers het laatste interessante, beschikbare zitje. "Dit stoeltje was mijn eerste keus, dus ik ben blij dat alles nu bevestigd is."
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet