Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN in 2014 op Nankang semi-racebanden

480 acnn nankang

Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) zal in 2014 diverse raceklasses exclusief op gemodificeerde Nankang semi-racebanden laten rijden, de NS 2-R 120. Deze band is begin 2013 geïntroduceerd en wordt inmiddels in diverse landen, met name in Azië, veelvuldig gebruikt bij trackdays en clubraces.


Tekst en foto's: PR

240 Nankang-NS2-RPeter Grondel, organisator ACNN, zegt: "Bij ACNN is een uitgangspunt dat onze rijders optimaal kunnen racen tegen een zo laag mogelijke prijs, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het bandenbudget speelt hierbij een belangrijke rol."

Testen
Om zeker te zijn, dat de Nankang ook op Europese, en met name Nederlandse, circuits goed voldoet, zijn er afgelopen maanden diverse test gedaan met o.a. BMW E 36 en VW Golf. Peter Grondel: "Wij maken al jaren gebruik van de GT Raceservice van Kees "Klapband". Samen met hem hebben we enkele tests gedaan en kwamen we tot de conclusie dat, met een modificatie van het profiel, de NS 2-R 120 uitstekend voldoet. De band heeft prima race-eigenschappen, gaat lang mee en dat tegen een prettige prijs!"

In 2014 gaan zowel de Ooperon BMW Cup als de PTC Cup op de Nankang banden racen. Op www.ACNN.nl is de voorlopige racekalender 2014 te vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet