Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

Div: Oud Ford Sportdirecteur Lothar Pinske overleden

Vanuit Duitsland bereikte ons het bericht dat oud Ford sportdirecteur Lothar Pinske na een val van een paard in zijn woonplaats is overleden. De 70 jarige Pinske was vijftien jaar lang Sportdirecteur bij Ford Duitsland en één van de geestelijke vaders van de inmiddels ter ziele gegane V8 STAR series.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DTM/Willem J. Staat

2013 Pinske 2
Zandvoort 2005. Afscheid van Manuel Reuter. Uiterst rechts op de foto ex Ford Sportbaas Lothar Pinske.

Oud Ford Sportdirecteur Lothar Pinske overleden
Vanuit Duitsland bereikte ons het bericht dat oud Ford Sportdirecteur Lothar Pinske na een val van een paard vorige week onverwachts is overleden. Na het vertrek van zijn voorganger Mike Kranefuss was Pinske bij Ford verantwoordelijk voor de diverse sportprogramma's. Het Zakspeed C100 DRM project was in 1982 in van zijn eerste taken bij Ford Motorsport. Vervolgens was Pinske verantwoordelijk voor de Ford Ladies Cup/Ford Ladies Mixed Cup en de Sierra projecten in de DTM, ETCC en WTCC. 1987 was voor Pinske een gloriejaar toen men in het WTCC BMW wist te verslaan. Ook de Ford Sierra-successen tijdens 24U Nürburgring eind tachtiger jaren vielen onder zijn beheer.

Na zijn vertrek bij Ford was hij samen met oud Ford/Zakspeed ingenieur Thomas Ammerschläger één van de geestelijke vaders van de populaire V8 STAR series. Zijn hart lag bij het fokken van ezels en paarden. Een val, waarschijnlijk ten gevolge van een hartaanval, werd de voormalige Ford Sportdirecteur vorige week noodlottig. Lothar Pinske werd 70 jaar en laat een vrouw(41) en een zoon(21) na.

2013 Pinske 1
De Zakspeed Ford C100 behoorde in Duitsland ook tot de Pinske Projecten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet