Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Groeten uit München - Tom Coronel en andere landgenoten in de prijzen bij BMW Sports Trophy

131208 BMW Coronel podium
Tom Coronel had als winnaar van de BMW Sports Trophy 2013 heel wat reden om blij te zijn

In de 'Doppelkegel', het nog steeds spraakmakende ontwerp van het Duitse bureau 'Coop Himmelb(l)au', deel uitmakend van de 'BMW Welt' in München, vond gisteren de traditionele uitreiking van de BMW Sports Trophy plaats. Met deze prijs beloont BMW al sinds 52 jaar privécoureurs die met producten van het Beierse merk succesvol zijn. Voor het eerst sinds 2002, toen Duncan Huisman de Sports Trophy won, ging er weer eens een Nederlander met de eindzege aan de haal. Ditmaal was het Tom Coronel, die dankzij zijn goede resultaten in het FIA WK Toerwagens en het Winter Endurance Kampioenschap met BMW de hoofdprijs in de wacht sleepte. Hoewel Coronel daarmee natuurlijk volop de aandacht trok, was hij niet de enige Nederlander die goed scoorde. Naast de prijsuitreiking werd er ook in ontspannen sfeer teruggeblikt op het afgelopen raceseizoen van BMW en vooruitgekeken naar volgend jaar. Als altijd was AUTOSPORT.NL ter plaatse voor een impressie.

Tekst: René de Boer (vanuit München, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

131208 BMW Doppelkegel

Stilte voor de storm: de tafels in de 'Doppelkegel' waren gedekt voor de feestelijke avond

131208 BMW Costa Martin

Voorafgaand aan de prijsuitreiking was er voor de aanwezige journalisten een persgesprek met BMW-sportdirecteur Jens Marquardt (2e van rechts), waarbij ook de twee kersvers benoemde DTM-fabriekscoureurs Maxime Martin (geheel links) en António Félix da Costa (geheel rechts) werden voorgesteld. Tweede van links de woordvoerder van BMW Motorsport, Jörg Kottmeier.

131208 BMW Nederlandse groep

Nederlandse BMW-coureurs en -teams scoorden ondermeer in het HDI-Gerling Dutch GT Championship en de Duitse ADAC GT Masters. Van links naar rechts teameigenaar Dick van Ekris, teammanager Stian Boers, DB Motorsport-coureurs Jeroen den Boer en Simon Knap, vader Jaap Knap en GT-coureur Ricardo van der Ende. Overigens is Jeroen den Boer vanaf 1 januari via een Duitse toeleverancier gestationeerd bij BMW Motorsport, waar hij betrokken wordt bij de technische ontwikkeling van nieuwe auto's. Dichterbij de bron kun je nauwelijks zitten! Over zijn raceplannen voor 2014 meldt hij: "De keuze is tussen ADAC GT Masters of Blancpain, we willen het liefst voor het eind van het jaar een beslissing nemen."

131208 BMW Braams

Liesette Braams, hier met echtgenote Luc, eindigde dankzij haar resultaten in het Burando Dutch Production  Open en de 24H Dubai ook in de top 25 van de BMW Sports Trophy en was daarmee voor het eerst bij de prijsuitreiking.

131208 BMW Coronel Paulien

Tom Coronel ging zoals gemeld met de hoofdprijs aan de haal - of had hij die al, in de persoon van zijn Paulien? Laatstgenoemde eindigde overigens niet in de top 25. "Ik heb dit jaar alleen maar in Dubai gereden, maar wil volgend jaar wel weer meer lange-afstandsraces doen", kondigde ze aan.

131208 BMW Yelmer Tom

Yelmer Buurman (links) reed dit seizoen voor BMW een aantal lange-afstandsraces met het Marc VDS-team in de Blancpain Endurance Series, plus de 24-uursrace van de Nürburgring.

131208 BMW-DTM lineup

De BMW-DTM-coureurs en -teambazen op het podium, vlnr Joey Hand, Martin Tomczyk, Stefan Reinhold, Bart Mampaey, Bruno Spengler, Charly Lamm, Augusto Farfus, Dirk Werner, Ernest Knoors, Andy Priaulx, sportdirecteur Jens Marquardt, Timo Glock (met baard, "mijn winterafstelling", zoals hij zei) en Marco Wittmann.

131208 BMW Knoors-Eldik

Landgenoot Ernest Knoors, de hoogste baas van het BMW Team MTEK, blikt terug op het afgelopen seizoen. Fotograaaf Frits van Eldik (achtergrond) en de nieuwe BMW-DTM-rijder António Félix da Costa (voorgrond) luisteren aandachtig.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet