Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Phillippe Favre omgekomen in Val Thorens

Oud F3/F3000-coureur Phillippe Favre is dit weekend tijdens een ski-ongeluk in het Franse Val Thorens dodelijk verongelukt. Eind tachtiger jaren was Favre één van de Zwitserse coming men.

Tekst en Foto: Willem J. Staat

Favre 87

Phillippe Favre met de R&D Reynard 873 op Zandvoort in 1987.

Phillippe Favre omgekomen in Val Thorens
Oud-coureur Phillippe Favre is dit weekend tijdens een ski-ongeluk in het Franse Val Thorens dodelijk verongelukt. Eind tachtiger jaren behoorde Favre tot één van de Zwitserse coming men. In 1985 en 1986 nam de Zwitser aan het Britse Formule Ford-kampioenschap deel en eindigde in 1986 als tweede in het kampioenschap en als tweede in het Formule Ford Festival met een Van Diemen. De volgende logische stap was het Britse F3 kampioenschap en Favre won met de fabrieks R&D Reynard 873 één wedstrijd op Donington.

Direct bij zijn debuut in de F3000 in 1989 op Silverstone behaalde hij de pole. De doorbraak naar de Formule 1 kwam echter er nooit. Vervolgens probeerde Favre zijn geluk in het Japanse GT en Formule Nippon kampioenschap. In 2000 behaalde hij in het FIA GT kampioenschap twee podiums op de Hungaroring en Nogaro. In 2002 richtte Favre een succesvol "Track Day Events" bedrijf op.
In de GT-wereld was Fabre tevens de stuwende kracht achter zijn landgenoot Henri Moser. Favre verongelukte enkele dagen voor zijn 52e verjaardag. Enkele jaren geleden sprak ik Favre nog tijdens het voorprogramma van de DTM op Hockenheim. "An easy going person and nice guys do not win races and championships" Zo kan ik mij hem het beste herinneren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet