Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Jamie Whincup dicht bij 5e V8 Supercartitel in Sydney(kort)

Triple Eight Team Red Bull Holden-coureur Jamie Whincup is na zijn zege in Sydney Homebush dicht bij een vijfde titel Alleen zijn teamgenoot Craig Lowndes kan hem nog bedreigen.De Tekno-Autosports Holdens van Jonathon Webb en Shane van Gisbergen eindigden als tweede en derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto PR

2013SydWhincupwins 530 285

Jamie Whincup op weg naar de overwinning in Race 1 in Sydney.

Jamie Whincup dicht bij 5e V8 Supercartitel in Sydney
Triple Eight Team Red Bull Holden-coureur Jamie Whincup is na zijn zege in R1/35 dicht bij een vijfde V8 Supercartitel. Zijn directe rivalen Craig Lowndes en Mark Winterbottom waren in een directe confrontatie verwikkeld. Een vroege neutralisatie zorgde ervoor dat zowel Whincup als Lowndes "out of sequence" naar binnen gingen. Bij de herstart haalde de Triple Eight Holden Commodore van Craig Lowndes de FPR Ford van Mark Winterbottom in, beiden raakten elkaar, en de FPR Ford van David Reynolds was eveneens bij het incident betrokken. Alle drie konden hun weg vervolgen maar vielen ver terug. Lowndes eindigde als vijftiende en Winterbottom viel uiteindelijk in de 62e ronde definitief uit. Ford Performance Racing heeft na vandaag geen titelkansen meer.

Superstart Jonathon Webb
Tekno Autosports-coureur Jonathon Webb, die enkele jaren geleden ook al eens zijn thuiswedstrijd won, maakte een superstart waarbij hij vier auto's tegelijk in de eerste bocht inhaalde. Ondanks een hiccup in de live-timing eindigde Webb gewoon als tweede. Teamgenoot Shane van Gisbergen verdrong in een alles of niets poging Fabian Coulthard in de allerlaatste ronde van de derde plek. Coulthard ging met zijn achterkant hard tegen de muur en werd als negentiende geklasseerd. Jason Bright eindigde als vierde. Nissan Motorsports eindigde met drie auto's in de Top 10. Tim Slade eindigde voor het vanuit Stuttgart onder druk staande Erebus Racing keurig als zevende.Privateer Tony D'Alberto leverde met een zesde plek een uitstekend resultaat.

Voor de tweede wedstrijd in Sydney moet Whincup 37 punten meer dan Craig Lowndes behalen om de titel veilig te stellen. Na de wedstrijd van vandaag bedraagt het verschil tussen beide Triple Eight Team Red Bull Holden-coureurs 35 punten.

(later meer)

Uitslag
1. Jamie Whincup Holden VF Commodore 2u02m28.2246s
2. Jonathon Webb Holden VF Commodore +1.7910s
3. Shane van Gisbergen Holden VF Commodore +3.7742s
4. Jason Bright Holden VF Commodore +4.5035s
5. Will Davison Ford Falcon +5.7849s
6. Tony D'Alberto Holden VF Commodore +9.6494s
7. Michael Caruso Nissan Altima V8 +10.9204s
8. Tim Slade Mercedes C-klasse +11.2380s
9. Rick Kelly Nissan Altima V8 +11.7229s
10. Todd Kelly Nissan Altima V8 +12.0704s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet