Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Roger Penske overweegt serieuze deelname V8 Supercars.Secret Meeting in Sydney!

Naast Indycar en NASCAR overweegt Roger Penske zijn activiteiten naar de V8 Supercars uit te breiden. Penske's rechterhand Tim Cindric was vanmorgen tijdens de trainingen van de Sydney 500 verrassend in de pitlane aanwezig en sprak kortstondig met V8 Supercarlegende Dick Johnson.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

2013 Roger Penske

Amerika's meest succesvolle teambaas wil naar de V8 Supercars!

Roger Penske overweegt deelname V8 Supercars
Niemand anders dan Tim Cindric van Team Penske was vanochtend tijdens de trainingen van de Sydney 500 aanwezig. Roger Penske wil mogelijk aan de V8 Supercars gaan deelnemen. De man die met zijn teams successen kende in de Formule 1, Indycar en NASCAR lijkt nu de V8 Supercars in het vizier te hebben. Penske en zijn rechterhand Tim Cindric hebben vanochtend uitgebreid met de
V8 Supercar-organisatie gesproken en mogelijk onderhandeld.

Tim Cindric onthulde dat Penske de afgelopen twee maanden tweemaal in Australië is geweest. Recentelijk heeft Penske het Australische Western Star Trucks opgekocht. Roger Penske heeft duidelijk aan de media door laten schemeren dat hij de Australische markt wil veroveren en de V8 Supercars als een uitstekend marketinginstrument ziet.

Tim Cindric: "De racerij is altijd een onderdeel van zijn zakelijke activiteiten geweest. Hij was hier enkele malen eerder en zei dat ik maar eens naar een V8 Supercar-wedstrijd moest gaan! Zelf ben ik hier met de Indycars vaak genoeg naar de Gold Coast geweest, maar we hadden er nooit geen belangstelling voor omdat we met de Indycars bezig waren. Het zakelijke aspect moet ik eerst vanuit een sponsorperspectief begrijpen en kan mogelijk tot iets leiden.

Dit kampioenschap is in Australië net zo groot als de NFL in de VS. Wij willen het eerst begrijpen en dan gaan wij bestuderen hoe dat wij hierbij betrokken kunnen zijn. Ook Jamie Allison van Ford Racing, dat in NASCAR nauw met Penske samenwerkt, was eveneens in Sydney aanwezig. Hij weigerde verder commentaar te geven.

De Australiër Marcos Ambrose, die al jaren in de NASCAR Sprint Cup actief is, zou mogelijk in de V8 Supercars kunnen terugkeren en beschikt over de nodige ingangen. De betekenis van Penske's plotselinge aanwezigheid in Sydney mag zeker niet onderschat worden. Het zou de V8 Supercars nog verder op wereldkaart kunnen zetten. Hoewel de wedstrijd op Austin voor een jaar in de ijskast is gezet, zouden er in de toekomst meerdere wedstrijden een optie kunnen zijn. Over het verrassende bezoek van Penske's rechterhand Tim Cindric en haar missie morgen weigert de V8 Supercar-organisatie elk commentaar. In NASCAR is Penske aan Ford verbonden en in Indycar aan Chevrolet(Holden GM).
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet