Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Definitieve kalender: 19 races, geen New Jersey, Mexico en Korea

start

De FIA heeft de officiële kalender voor 2014 gepubliceerd. Deze telt niet, zoals in de laatste onofficiële versie, 22 Grands Prix, maar 19. De races in New Jersey en Mexico hebben het niet gered, terwijl het gloednieuwe Korean International Circuit na vier jaar alweer van de Formule 1-kalender verdwijnt. Ook India staat in 2014 niet op de kalender, maar dat was al bekend.

Tekst: Daan Jeuken

Bahreinse nachtrace
Ten opzichte van dit jaar veranderen er een paar dingen. Nieuw op de kalender is Rusland, dat op 12 oktober het gat van India invult, terwijl de A1 Ring in Oostenrijk (nu Red Bull Ring genaamd) na tien jaar terug is van weggeweest (op 22 juni, tussen Canada en Groot-Brittannië). De Grand Prix van Bahrein is niet nieuw, maar wel nieuw is dat het een nachtrace wordt, net als in Singapore. De seizoensafsluiter is komend jaar in Abu Dhabi, op 23 november.

'Grand Prix New Jersey zal er komen in 2015'
De Grand Prix door de straten van New Jersey is weer een jaar uitgesteld. Van uitstel komt echter geen afstel, aldus Bernie Ecclestone. "Het kan soms jaren duren voor een nieuwe race van de grond komt, maar we zijn dichtbij. Ons hele managementteam, onze fans in New Jersey en de hele Formule 1-community willen die race zo snel mogelijk. Ik ben er van overtuigd dat het in 2015 gaat lukken."

Kalender
De kalender van 2014 ziet er dus als volgt uit. Noteer vast in uw agenda:

16 maart: Australië
30 maart: Maleisië
6 april: Bahrein
20 april: China
11 mei: Spanje
25 mei: Monaco
8 juni: Canada
22 juni: Oostenrijk
6 juli: Groot-Brittannië
20 juli: Duitsland
27 juli: Hongarije
24 augustus: België
7 september: Italië
21 september: Singapore
5 oktober: Japan
12 oktober: Rusland
2 november: Amerika
9 november: Brazilië
23 november: Abu Dhabi
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet