Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: 46e Essen Motor Show. Get the Party started!

Voor de 46e maal vindt van 30 november tot 8 december in de Gruga Hallen in Essen de Essen Motor Show plaats. De voormalige Jochen Rindt Show heeft zich eigenlijk ontwikkeld tot één grote Party van Sportieve en getunede auto's. Met 30 jaar DTM als thema speelt de autosport nog steeds een prominente rol in het concept. Met uitzondering van Mercedes, Skoda en Opel waren er slechts weinig fabrikanten vertegenwoordigd.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2013 EMS  Drifting Entertainment

Get the Party started in Essen.

Get the Party Started
Een toepasselijke slogan want de Essen Motor Show heeft zich ontwikkeld tot de sportieve afsluiter van het auto(sport)jaar. De 46e editie van de Essen Motor Show staat dit jaar in het teken van 30 jaar DTM en bij de officiële openingsceremonie werden niet alleen de huidige coryfeeën voor het voetlicht gehaald, maar ook de mannen die geschiedenis schreven; vijfvoudig kampioen Bernd Schneider, voormalig Zakspeed Junior Eric v.d. Poele en Volker Strycek die in 1984 als eerste de "Deutsche Produktionsmeisterschaft" met een Gubin BMW 635 CSI won. Een bonte range van DTM bolides valt in de Gruga hallen te bewonderen. Bijzonder fraai is het Opel Zakspeed ITC Prototype, dat in volledig carbonfire geëxposeerd wordt. Manuel Reuter won in 1996 de toenmalige ITC-titel met dit model.

2013 MercedesCL45A
Bij AMG Customer Sport heeft men hoge verwachtingen van het CL45 AMG
merkencup-project.

Mercedes premiere
Als één van de weinige fabrikanten viel er bij Mercedes wel sportief nieuws te bespeuren. De CL 45 AMG die in Frankfort nog als styling study gepresenteerd werd nu in volledige racetrim geëxposeerd. De 2.0L Turbo AMG Coupé maakt begin 2014 als merkencup in Brazilië zijn debuut en zal ook in het populaire VLN-kampioenschap geïntegreerd worden.

2013 EMS Peugeot 208
De imposante Pikes Peak Peugeot 208 T16 van Sebastien Loeb.

Pikes Peak Peugeot 208
De spectaculaire Pikes Peak Peugeot 208 is bij de 46e editie van de Essen Motor Show één van de grote publiektrekkers. De display van de 875 pk sterke Peugeot 208 T 16 komt bij de entree van Hal 3(de autosporthal) niet geheel tot zijn recht. Dit fraaie stuk autosporttechniek waarmee duizendpoot Sebastien Loeb alle records verpulverde had een betere presentatie verdiend.

2013 EMS Maserati
De fraaie Maserati 8VRI uit 1934.

100 jaar Maserati
Maserati bestaat in 2014 100 jaar. Leon Fransen van de SIHA nam in Essen alvast een voorschot op dit heugelijke feit. Een prachtige presentatie van een groot aantal Maserati's die autosportgeschiedenis geschreven hebben valt op de Essen Motor Show te bewonderen. De Formule 1 Maserati's waren tussen 1954 en 1958 ook voor de privateers te koop. Zo behaalde de Maserati 250F maar liefst 55 overwinningen.(Niet elke wedstrijd telde in die periode voor het WK mee. Er waren nogal wat non-championship races).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet