Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Toerwagen Diesel Cup

TDC: Barten pakt met teamgenoot Nooren eerste zege in Toerwagen Diesel Cup

20110703a_tdc

Na een podiumplaats in de eerste wedstrijd hebben Marcel Nooren en Maik Barten (BMW 123d Coupé) de tweede race van de Toerwagen Diesel Cup gewonnen. Tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort vocht het duo zich in de slotfase naar de hoogste trede van het podium. Ook Donald Molenaar en Luc Braams stonden op het podium, maar zij werden gediskwalificeerd omdat de BMW 123d – zo bleek na afloop – niet aan de reglementen voldeed. Ferdinand Kool en Henry Zumbrink (BMW 120d) schoven daardoor op naar de tweede plaats, gevolgd door Martin de Kleijn en Willem Cornelissen (BMW 120d).

Tekst: PR
Foto's: PR, Klaas Norg en Co van der Gragt

480_tdc_start_2_3101

Donald Molenaar was zeer scherp tijdens de rollende start. Vanaf de laatste positie ging de ervaren coureur op het juiste moment op het gas en hij was voor de Tarzanbocht al acht rijders voorbij. “Iedereen zat een beetje te slapen. Toen ik van het team te horen kreeg dat het licht groen was, trapte ik het gaspedaal in en ging ik via de buitenkant veel rijders voorbij”, beschrijft Molenaar. In de ronden die volgden passeerde hij nog een aantal auto’s. Uiteindelijk werd er aansluiting gevonden bij het tweetal Marcel Roeleveld en Bas Baars. De equipe met de Volvo C30 D5 had na de start binnen een paar bochten de koppositie veroverd.

De strijd tussen de twee equipes ontbrandde. Zelfs tijdens de pitstop werd er in alle hevigheid gevochten. De auto’s verlieten gelijktijdig de pitstraat, waarbij Baars zijn Volvo voor de BMW drukte. Dat ging niet zonder slag of stoot waardoor Baars en Roeleveld naderhand door de wedstrijdleiding met dertig seconden werden bestraft. “Ik zat in de snelle baan van de pitstraat en op een gegeven moment zat ik klem tussen de Volvo en de pitmuur”, vertelt Luc Braams, die vlak daarvoor het stuur van Molenaar had overgenomen. De twee rivalen reden verder en zagen in de slotfase van de wedstrijd Maik Barten in de spiegels verschijnen. Het duurde niet lang voordat het twintigjarige talent de koppositie veroverde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet