Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Frijns grijpt leiding in tussenklassement

Robin Frijns heeft goede zaken gedaan op de Hungaroring. Na zijn winst van gisteren scoorde de Nederlander vandaag een tweede plek, net achter Timmy Hansen. Aangezien het Sainz Jr. niet lukte om in de punten te finishen, nam Frijns eveneens de leiding in het tussenklassement over.

Bij de start van de wedstrijd was poleman Hansen er rap vandoor en pakte de leiding. Frijns sloot als tweede aan, terwijl Stoffel Vandoorne niet veel later beslag legde op de derde stek. Al snel ging het mis toen diverse rijders in de achterhoede met elkaar in aanraking kwamen. De safety car werd hierdoor de baan opgestuurd.

Bij de herstart bleef de volgorde voorin het veld ongewijzigd. Hansen leidde en leek even een gat te kunnen slaan naar Frijns en Vandoorne. Beiden herstelden zich echter en hielden de schade beperkt. De tweede helft van de wedstrijd was weinig spectaculair: er waren weinig positiewisselingen en Hansen reed onbedreigd naar de overwinning. Achter hem werd Frijns tweede, voor Vandoorne en Riberas. Carlos Sainz Jr. kwam niet verder dan de 15e positie en eindigde dus buiten de punten.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Hungaroring – Zondag 3 juli 2011
1. Timmy Hansen, 15 ronden in 28:15.335
2. Robin Frijns, op 2.113
3. Stoffel Vandoorne, op 2.825
4. Alex Riberas, op 3.531
5. Javier Tarancon, op 3.982
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet