Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen overtuigend naar tweede winst

480_finish_9837

Sebastiaan Bleekemolen heeft op overtuigende wijze ook de tweede Dutch Renault Clio Cup race op zijn naam geschreven. Bij de start pakte de winnaar van race één vanaf poleposition meteen de kop en hoewel het gaatje naar zijn achtervolgers nooit groot werd kwam zijn tweede zege van de dag ook nooit echt in gevaar. Sheila Verschuur reed naar een keurige tweede plaats terwijl Niels Langeveld het podium volmaakte. In de Olympia Klasse ging de winst opnieuw naar Max Braams met op twee Marcel Dekker en Alexander Keijzers op drie. Voor het Deens kampioenschap streek Michael Christensen zijn tweede dagzege op.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Bart Buijs, Chris Schotanus, Klaas Norg en Co van der Gragt

480_start_clio_1734

De tweede Clio race gaat over twaalf ronden en nu wel de gewone volgorde uit de kwalificatie en daarmee Sebastiaan Bleekemolen op poleposition gevolgd door Sheila Verschuur, Michael Christensen, Niels Langeveld, Sandra van der Sloot, Max Braams, Robert van den Berg, Marcel Dekker terwijl Rene Steenmetz en Jakob Kristensen de toptien volmaken. In totaal weer 32 Clio’s aan het vertrek.

480_start_9777

Vanaf poleposition is Bleekemolen uitstekend weg en duikt voor Verschuur de Tarzanbocht in gevolgd door een goed gestarte Langeveld, Van der Sloot en een wat teruggevallen Christensen. Bij het uitkomen van de Mastersbocht is Marcel Duits in de grindbak terechtgekomen en omdat zijn Clio op een gevaarlijke plek blijft staan besluit de wedstrijdleiding de safetycar de baan in te sturen. Gelukkig ziet iedereen het op tijd en sluit het gehele veld na de eerste doorkomst keurig achter de safetycar aan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet